Truck 

MAN TopUsed: een eigen gezicht, een eigen identiteit

MAN TopUsed, het tweedehandswagenmerk van MAN, is klaar om op eigen benen te staan. Sinds midden december huist MAN TopUsed in zijn eigen TopUsed Center in Kobbegem, in de schaduw van de hoofdzetel van MAN Truck & Bus. Zij het nog slechts figuurlijk, want de verhuis betekent een volgende, symbolische stap in de verdere uitbouw van het tweedehandslabel van de Duitse constructeur. Alain Uyttebroek, die sinds kort verantwoordelijk is voor MAN TopUsed in België, doet het volledige verhaal.

Op jaarbasis worden in België 8.000 à 8.500 tweedehandstrucks verkocht. MAN is met een jaarlijkse omzet van zo’n 1.500 voertuigen één van de meest populaire merken op de markt van tweedehands bedrijfsvoertuigen. “In België is de vraag naar hoogwaardige, recente tweedehandstrucks de voorbije jaren sterk gestegen”, zegt Alain Uyttebroek, die zelf kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring in de vrachtwagensector. “Belgische klanten verwachten doorgaans ook een bijhorend serviceniveau, dat niet alle aanbieders van tweedehandsvoertuigen kunnen leveren. Met MAN TopUsed heeft MAN een eigen tweedehandsmerk ontwikkeld dat enerzijds vertrouwen uitstraalt, maar dat zijn beloftes op vlak van after sales anderzijds ook hard kan maken.” MAN TopUsed maakt daarvoor gebruik van de ondersteunende dienstverlening van MAN Truck & Bus, gaande van financieringsformules over onderhouds- en reparatiecontracten tot en met voertuigaanpassingen. Deze serviceproducten worden gegroepeerd onder de noemer MAN Solutions en hebben tot doel om de “Total Cost of Ownership” van de klant zo goed mogelijk in kaart te brengen. In het huidige economische klimaat, gekenmerkt door concurrentiedruk en een veeleisende markt, is het voor de klant immers onontbeerlijk om hier een zo duidelijk mogelijk zicht op te hebben. MAN biedt hier met de MAN Solutions een antwoord op, optimaal afgestemd op de noden van de klant.

Een eigen netwerk

In 2014 bracht MAN TopUsed in België zo’n 300 voertuigen aan de man. Voor 2015 mikt Uyttebroek hoog: “Net omdat het potentieel in België nog zo groot is, is het onze ambitie om onze verkoop dit jaar in één klap te verdubbelen”. Om die ambities waar te maken, is MAN TopUsed volop bezig met de uitbouw van een eigen landelijk netwerk. “De bedoeling is om binnen afzienbare tijd zes MAN TopUsed Partners te hebben die de verkoop op lokaal niveau ondersteunen. De overige Belgische MAN-dealers en servicepunten zullen dan beschikken over een MAN TopUsed Corner,

waarmee we de aanwezigheid en de visibiliteit van MAN TopUsed op landelijk niveau kunnen verzekeren”, voegt Uyttebroek eraan toe.

Checked, certified, trusted: een zorgeloos tweede leven voor nog vele kilometers!

Buiten België heeft MAN TopUsed al een uit de kluiten gewassen structuur neergezet, met in totaal 36 TopUsed Centers verspreid over 30 landen in de hele EMEA-regio. Dat levert dan weer schaalvoordelen op waar de klanten van MAN TopUsed de vruchten van plukken. Uyttebroek: “Ons internationale netwerk zorgt ervoor dat wij permanent zo’n 6.000 voertuigen in stock hebben, die voorzien zijn van het TopUsed-kwaliteitslabel. Dat betekent dat de voertuigen gecontroleerd zijn op talloze punten: de aandrijflijn, maar ook de remmen, ophanging, enzoverder.” Die controles gebeuren overigens niet door MAN zelf, maar door het onafhankelijk controleorganisme TüV Süd. Op die manier krijgt de klant een duidelijk en objectief beeld van de algemene staat van het voertuig. “Tenslotte bieden we onze klanten ook nog de mogelijkheid om hun voertuig binnen de 14 dagen na aankoop weer om te ruilen, zodat ze geen enkel risico lopen bij de aankoop van hun tweedehandsvoertuig”, vult Uyttebroek aan. “MAN TopUsed levert de voertuigen af met een uitgebreid pakket aan garantiemogelijkheden, gaande van 6 maanden op de aandrijflijn tot 12 maanden volledige voertuiggarantie. Zelfs voor de oudere voertuigen bezorgen we onze klant een zeer uitgebreid technisch rapport, waarin de “onderhuidse staat” van het voertuig aangetoond wordt. Dit is in feite evenveel waard als een echte garantie.”

Valabel alternatief

De opmars van MAN TopUsed geeft nog maar eens aan dat de Belgische tweedehandsmarkt in de lift zit. Uyttebroek: “Daar zijn verschillende verklaringen voor. Enerzijds is er het feit dat Belgische klanten steeds meer focussen op de TCO van hun voertuig. Ook de economische conjunctuur en de invoering van de Euro 6-norm spelen een rol: klanten wachten liever nog even om te investeren in Euro 6-voertuigen en komen bij ons aankloppen voor een gezonde tweedehandsvrachtwagen.” Bovendien wordt de kwaliteit van het aanbod alsmaar beter, want moderne vrachtwagens hebben nu eenmaal een veel grotere levenscyclus dan de trucks van een paar generaties terug. “De levensduur van de motoren is de laatste jaren aanzienlijk verlengd”, beaamt Uyttebroek. “Vroeger was een auto met 1 miljoen kilometer klaar voor de schroot, vandaag kan zo’n vrachtwagen nog makkelijk 200 à 300.000 zorgeloze kilometers afleggen. De intrinsieke waarde van een tweedehandsvoertuig ligt dus ook een pak hoger, waardoor De intrinsieke waarde van een tweedehandsvoertuig ligt dus ook een pak hoger, waardoor steeds meer klanten inzien dat MAN TopUsed een valabel en flexibel alternatief vormt voor een nieuwe vrachtwagen.”

Bekijk het volledige aanbod van MAN TopUsed op www.man-topused.be

Of download de gratis app voor iPhone via: http://itunes.apple.com/be/app/man-topused