Truck 

MAN TGX is de meest milieuvriendelijke truck

De MAN TGX 18.400 werd bekroond met de « Groene Truck 2011 » award. De semi-trailer trekker was de overtuigende winnaar met het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2 uitstoot op de Europese markt.

De MAN TGX 18.400 werd benoemd tot « Groene Truck 2011 ». Volgens de uitgevoerde metingen, met in totaal 14 voertuigen, die hierbij onderworpen werden aan professionele testen uitgevoerd door het Duitse magazine « VerkehrsRundschau » en de « TRUCKER » Supertest, was het de MAN TGX 18.400 XLX die zegevierde. De MAN TGX 18.440 XLX kwam terecht op de derde plaats. De MAN TGX 18.400 XLX was winnaar bij de classificatie op brandstofverbruik, met een behaald resultaat van 96 punten op 100. Door het laagste verbruik samen met de laagste CO2 uitstoot, gaf hij alle concurrenten het nakijken.

Reinhard Pöllmann, CEO van MAN Truck & Bus Duitsland, nam de « Groene Truck » trofee in ontvangst van Birgit Bauer, hoofdredactrice van « VerkehrsRundschau » en Johannes Reichel, hoofdredacteur van « TRUCKER » magazine. Bij de uitreikingsceremonie verklaarde Pöllman: « Wij zijn zeer vereerd met deze award, die we zien als erkenning van de econsequent efficiëntef oriëntatie van onze vrachtwagenreeksen. Efficiëntie onder de vorm van laag brandstofverbruik en hoog laadvermogen gaat hand in hand met een lage CO2-uitstoot. Voor transporteurs en het milieu is onze innovatieve technologie dan ook zeer voordelig. »

De « Groene Truck » award van de gekende vaktijdschriften « VerkehrsRundschau » en « TRUCKER » bekroont voor de eerste maal de milieuvriendelijkheid van bedrijfsvoertuigen. De awards werden uitgereikt op basis van de VerkehrsRundschau professionele test en de TRUCKER Supertest – één van de meest veelomvattende vrachtwagentests uitgevoerd door de Europese vakpers.

Het resultaat bevestigt dat MAN met zijn producten en diensten succesvol blijft verderwerken aan een verhoogde transportefficiëntie. Als deel van deze aanpak, lanceerde MAN eind vorig jaar de TGX EfficientLine. Dit voertuig werd geoptimaliseerd met het oog op de hoogste brandstofefficiëntie. In de zes maanden na lancering hebben klanten van over heel Europa reeds 800 MAN TGX EfficientLine voertuigen besteld.

De specifiek ontworpen aandrijftechnologie en een uitgebreide uitrusting, zorgvuldig samengesteld om brandstof te besparen, demonstreren dat het huidige lange-afstandstransport het potentieel heeft om tot drie liter diesel per 100 kilometer te besparen. De MAN TGX EfficientLine toont aan: wie streeft naar meer efficiëntie in lange-afstandstransport zal zijn voertuigen moeten ontwikkelen met als belangrijkste doelstelling het verminderen van rijweerstanden. De beloning voor deze inspanning is iets dat gezien mag worden. Door de hoge jaarlijkse kilometerprijs van vrachtwagens in lange-afstandstransport met een gemiddelde van 150.000 kilometers, betekent een besparing van drie liter brandstof op een vierjarige periode een totale besparing tot 18.000 liter. Daarnaast zal het milieu gespaard blijven van een impact tot 47 ton CO2-uitstoot.