Bus 

MAN Lion’s City Hybrid in Spanje verkozen tot « Bus van het jaar 2011 »

Een jury bestaande uit experts in het lokaal openbaar vervoer benoemde de MAN Lion’s City tot « Autobús del Año 2011 ».

« We zijn heel gelukkig de prestigieuze titel van « Bus van het Jaar » te mogen ontvangen voor de MAN Lion’s City Hybrid. Dit toont aan dat de sector vertrouwen heeft in ons baanbrekend product », aldus een enthousiaste Sigfredo Moreno, Sales Manager Bus bij MAN Truck & Bus Iberia S.A. unipersonal.

Sinds het begin van 2011 rijdt een MAN Lion’s City Hybrid in dienst van de stad Barcelona en ook andere Spaanse steden plaatsten reeds een bestelling voor deze innovatieve stadsbus. Doorslaggevend voor de jury waren de bekomen ervaringen verzameld tijdens uitgebreide testritten met hybride autobussen in München en Nuremberg. Daar kwam de MAN Lion’s City Hybrid naar voren met een hoog potentiëel aan brandstofbesparing en een lage CO2-uitstoot. Verder bewees deze autobus klaar te zijn voor het dagdagelijkse en uiteraard punctuele werk.

Deze nationale award werd in het leven geroepen door de Spaanse krant « Revista Viajeros ». De jury bestaat voor een groot deel uit experts afkomstig van verschillende Spaanse publieke vervoersmaatschappijen. Miguel Ruiz, president van de « Asociación de Transporte Urbano Colectivo » en tevens vertegenwoordigend jurylid van het openbaar vervoer in Málaga overhandigde de prijs aan MAN Spanje tijdens een korte plechtigheid in Madrid.