Truck  |  Events & tentoonstellingen  |  Bus 

MAN @ Truck & Transport 2017. Meet the new MAN TG Generation.

Van 13 tot en met 16 januari is het opnieuw zo ver, dan vindt de intussen zevende editie plaats van Truck & Transport, dé ontmoetingsplaats voor het kruim van de transport- en logistieke sector.

Plaats van afspraak is uiteraard opnieuw Brussels Expo. Bij een nieuw concept, waarbij de nadruk ligt op networking en informatie uitwisseling hoort ook een nieuwe inplanting binnen de beurslocatie. Zo is Truck & Transport nu terug te vinden in Paleis 1. Uiteraard mag en kan MAN niet ontbreken op deze vakbeurs. Met een waaier aan nieuwigheden, die voor de eerste maal nationaal aan het Belgische publiek worden voorgesteld, trakteert MAN de bezoeker op een wel héél interessant bezoek.

Zo valt onder meer de unieke MAN TGX PerformanceLine te bewonderen, het ultieme vlaggenschip van de MAN TG series. Uitgevoerd in een exclusieve blauwe kleur is deze krachtpatser met 640pk zonder twijfel de ster van de vakbeurs. Aan de buitenzijde is het voertuig onder andere voorzien van spiegelkappen en onderbumper in elegant antraciet grijs, perfect in harmonie met de chroom inleg van de vernieuwde horizontale radiatorgrill. Het speciale PerformanceLine logo zorgt voor de kers op de taart en benadrukt de exclusiviteit. Het cabine interieur doet niet onder en biedt de chauffeur contrastelementen in het blauw bij onder meer de zetels, de gordijnen en het multi-functioneel stuurwiel. Dasboardaccenten in geborsteld aluminium alsook het tonen van het PerformanceLine logo op de boordcomputer en het navigatiescherm (bij het opstarten van het voertuig) maken de beleving compleet. Een unieke uitvoering dus die haar gelijke niet kent en voor de nodige bewonderende blikken zal zorgen.

Ook zeker te ontdekken is de MAN TGX Efficientline 3 die de lat inzake verbruiksoptimalisatie opnieuw hoger weet te leggen en een bijkomende brandstofbesparing van maar liefst 6,35% mogelijk maakt in vergelijking met de EfficientLine 2 uitvoering. Zo krijgt het reeds succesvolle EfficientLine verhaal een veelbelovend vervolg dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Door de integratie van meerdere innovatieve voertuigtechnologieën zoals MAN EfficientCruise en MAN EfficientRoll, in combinatie met de nieuwste generatie Euro 6c motoren, kan voortaan nog meer worden gehaald uit iedere brandstofdruppel.

De MAN TGS, voorzien van de nieuwe HydroDrive in combinatie met TipMatic automatische transmissie, maakt het rijtje salonvoertuigen compleet en geeft een uitstekend beeld van de expertise van MAN op het gebied van bouwvoertuigen. Meteen bij de introductie in 2005 bleek HydroDrive de perfecte technische oplossing voor multi-inzetbare voertuigen. De hydrostatisch aangedreven vooras verhoogt de tractiekracht wanneer nodig, op eenvoudig verzoek via een schakelaar en zorgt bovendien voor een gewichtsvoordeel tot maar liefst 450 kg, afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Dit maakt het systeem ideaal voor voertuigen die het merendeel van de tijd op verharde wegen rijden en slechts occasioneel extra tractie benodigen. Nieuw is de combinatie van HydroDrive met de MAN TipMatic automatische transmissie inclusief specifieke “on-road” en “off-road” schakelprogramma’s wat voor een grotere precisie zorgt alsook een gunstige invloed op het brandstofverbruik.

Dat MAN duidelijk het pad van de digitalisering bewandelt en meedenkt met de klant wordt dan weer bewezen met RIO, het digitaal transportplatform dat MAN voorstelt. RIO is een open commercieel en technologisch platform van meerdere fabrikanten dat individuele en unieke intuïtieve digitale diensten levert voor het hele transport- en logistieke ecosysteem. De transportketen bestaat uit zowel gegevensverstrekkers als gegevensgebruikers. Als initiatiefnemer van RIO is MAN verantwoordelijk voor de ontwikkeling ervan binnen de Volkswagen Truck & Bus Group.

Truck & Transport praktisch

Data van vrijdag 13 tem maandag 16 januari 2017
Locatie Brussels Expo, Miramarlaan, 1020 Brussel – Paleis 1
Openingsuren Vrij 16/01 van 12u00 tot 19u00
Zat 17/01 van 10u00 tot 19u00
Zon 18/01 van 10u00 tot 19u00
Ma 19/01 van 10u00 tot 22u00

Algemene info: www.truck-transport.be