Events & tentoonstellingen 

Krachtig, robuust en betrouwbaar: MAN biedt vrachtwagens voor houtindustrie en bosbouw op KWF-Expo 2016

MAN-voertuigen vormen een maatoplossing voor het transport van hout en leveren voordelen in de hele waardeketen op

Op de vakbeurs KWF-Expo, die van 9 tot en met 12 juni 2016 in het Beierse Roding werd gehouden, presenteerde MAN Truck & Bus diverse vrachtwagens voor toepassingen in de houtindustrie en bosbouw. KWF-Expo wordt beschouwd als een van de grootste en belangrijkste internationale vakbeurzen op het gebied van bosbouw. Ook dit jaar werden weer meer dan 50.000 bezoekers uit de hele sector verwacht.

Voertuigen die in de houtindustrie en bosbouw worden gebruikt, hebben een zware taak te vervullen: door het lastige terrein en de enorme ladingen is het vervoer van hout een uitdaging van de eerste orde. “Deze voertuigen rijden voornamelijk op onverharde bos- en grindwegen en op smalle bergwegen, waar ze krappe bochten moeten nemen. Dat wordt verder bemoeilijkt door de lading zelf, die afhankelijk van de houtsoort, de diameter en het vochtgehalte van de stammen enorm in gewicht kan variëren”, zegt John-David Schnackenberg, de verantwoordelijke manager voor het tractiesegment van MAN Truck & Bus. “Dankzij het brede productaanbod van MAN zijn onze voertuigen het meest geschikt voor al deze toepassingen.“

In de hele transportketen zijn krachtige, robuuste en betrouwbare voertuigen vereist die tegelijkertijd een hoge mate van veelzijdigheid bieden. Voor aannemers in de houtindustrie en bosbouw heeft MAN standaardtrucks die efficiënt over lange afstanden kunnen rijden en die zo nodig voorzien zijn van tractieondersteuning, zoals MAN HydroDrive. Professionele bezoekers konden de voertuigen van MAN voor de houtindustrie en bosbouw, en de nieuwe D26- en D38-motoren, bewonderen op de MAN-stand op KWF-Expo.

MAN Truck & Bus was zo één van de meer dan 500 exposanten uit meer dan 25 landen die hun nieuwste vrachtwagenmodellen voor de sector presenteerden op het 100 ha grote KWF-Expo-terrein, dat velden en bossen omvatte. Professionals die de beurs bezochten, konden vragen stellen aan MAN’s managementexperts op het gebied van de houtindustrie, bosbouw en carrosseriebouw.

Opvallendste MAN-trucks op KWF-Expo 2016:

  • Transport van korte stammen met MAN HydroDrive®
  • Transport van korte stammen met de MAN TGX voorzien van een D38-motor
  • MAN-voertuigen in de hele waardeketen, bijvoorbeeld als houtversnipperaars of als containerafzetwagens voor het vervoer van houtsnippers.