Bus 

Klimaatvriendelijke oplossingen van MAN voor transport en energie op Rio+20

MAN stelt als officiële partner 17 bussen ter beschikking

MAN is aanwezig op de Rio+20-klimaattop, waar de constructeur zal deelnemen aan het debat over duurzaam vervoer van passagiers en goederen en milieuvriendelijke technologieën zal voorstellen voor bedrijfsvoertuigen en energieopwekking. Als officiële partner van de internationale klimaattop, waar ongeveer 50.000 deelnemers zullen bijeenkomen, stelt MAN 17 pendelbussen ter beschikking.

MAN Latin America stelt op de stand van de Groep MAN de eerste Braziliaanse vrachtwagen met een hydraulisch hybridesysteem voor, de VW Constellation 17.280 6x2 Hybrid. Ook de MAN Lion's City hybrid, een stadsbus met een innovatieve, hybride elektro-dieselaandrijving, zal er tentoongesteld worden. Deze bus wordt al in tal van Europese steden, zoals Barcelona, Parijs en München, ingezet.

Kom zeker ook onze vrachtwagens bewonderen die op suikerriet gebaseerde brandstof rijden. Met de MAN TGS 33.440 6x4 stelt MAN Latin America het eerste model voor dat zowel op diesel als op ethanol kan rijden. De VW Constellation 17.190 rijdt dan weer op ultrazuivere diesel, een hernieuwbare biobrandstof die bijdraagt tot de verminderde koolstofdioxide-uitstoot van het voertuig.

Als een van 's werelds toonaangevende leveranciers van dieselmotoren en turbomachines met brede cilinderdoorsnede, levert MAN Diesel & Turbo ook kerncomponenten voor energieopwekking, voornamelijk voor plaatselijke elektriciteitscentrales zoals dat al in Brazilië gebeurt. De motortechnologieën voor elektriciteitscentrales die op de klimaattop voorgesteld worden, voldoen aan de meest strikte emissienormen. Dankzij hun hoge brandstofflexibiliteit kunnen deze motoren met verschillende brandstoffen, zoals gas of biobrandstoffen, aangedreven worden. MAN Diesel & Turbo verstrekt ook informatie over het gebruik van compressoren, zoals bij het scheiden en opslaan van broeikasgassen, en over elektriciteitsproductie met behulp van gasturbines of het gebruik van stoomturbines in zonne-energiecentrales en bij de productie van energie uit afvalstoffen.