Events & tentoonstellingen  |  MAN SE  |  Bus 

Grote triomf voor de nieuwe MAN Lion’s Coach tijdens de Busworld Awards Competition

In de aanloop naar Busworld, de bus & coach vakbeurs die morgen officieel van start gaat in Kortrijk Xpo, wordt traditioneel de Busworld Awards Competition georganiseerd. Deze competitie was voormalig gekend als de European Coach Week (ECW).

De jury bestaat hierbij uit nationale en internationale experten uit verschillende vakgebieden alsook bus & coach operatoren.

Ieder tentoongesteld voertuig kan deelnemen aan deze competitie die volgende 6 awards omvat waarbij de benamingen voor zich spreken:

  • Grand Award Bus
  • Grand Award Coach
  • Safety Label
  • Comfort Label
  • Design Label
  • Ecology Label

Voor MAN Truck & Bus dong de spiksplinternieuwe MAN Lion’s Coach mee naar de podiumplaatsen. Met de introductie van dit nieuwe model, dat zijn wereldpremière beleeft op Busworld, wordt de MAN Lion’s Coach, die reeds gold als een referentie binnen zijn segment, naar een nog hoger niveau getild. Dit niet enkel op het vlak van design, met onder meer LED koplampen en achterlichten, maar ook op het vlak van aandrijflijn (sterkere en efficiëntere D26-motor) én veiligheid. Zo voldoet de coach met name aan de meest recente ECE R66.02 kantelnorm.

De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen de winnaars vanavond werden bekend gemaakt tijdens de officiële openingsceremonie van Busworld. Terecht, want de nieuwe MAN Lion’s Coach kwam als grote winnaar uit de bus en wist maar liefst drie van de zes awards weg te kapen, de “Grand Award Coach”, de award voor “Comfort Label” en deze voor “Design Label”. Bij de Grand Coach Award was de concurrentie bikkelhard met een recordaantal van 12 genomineerden.

De jury was echter unaniem onder de indruk van het totaalpakket dat de MAN Lion’s Coach weet te bieden waarbij efficiëntie, veiligheid én design tot een uniek geheel worden gecombineerd.

De toon is dus meteen gezet voor een succesvolle MAN deelname aan de beurs waarbij naast de MAN Lion’s Coach onder meer ook de Neoplan Skyliner te ontdekken valt die dit jaar 50 kaarsjes mag uitblazen. De MAN stand is terug te vinden in Hall 2 en beslaat een oppervlakte van maar liefst 1.600 m². De Busworld vakbeurs loopt van 20 t.e.m. 25 oktober in Kortrijk Xpo en is dagelijks geopend van 10u00 tot 19u00.

Fotolegende

De nieuwe MAN Lion’s Coach maakt indruk met zijn nieuwe designlijnen inclusief LED koplampen en achterlichten.