Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Goed verbonden: de nieuwe MAN DriverConnect App.

MAN toont zijn nieuwe app als onderdeel van MAN TeleMatics op de vakbeurs Bauma 2016.

De bedrijfsonderdelen Service en Business Solutions van MAN zijn op Bauma 2016 vertegenwoordigd met vijf informatie-eilanden op de stand van MAN (standnummer 225) in hal B4. De nadruk op aftersales wordt gelegd door MAN Originele Onderdelen® Ecoline en motorreparatiesets, de Advanced Body Builder Interface (ABBI), MAN Trucks to go wereldwijd, MAN ProfiDrive, MAN TeleMatics, MAN-servicecontracten, de MAN Card en MAN Financial Services. MAN Financial Services houdt zich bezig met zaken rondom financiering, lease, huur en verzekering.

De MAN DriverConnect App is een primeur op Bauma 2016. De app brengt een optimale verbinding tot stand tussen de bestuurder en de dispatcher. Beiden kunnen snel en eenvoudig met elkaar communiceren door middel van sms-berichten. Informatie of wijzigingen zijn daarom zonder vertraging voorhanden en kunnen elk moment opnieuw bekeken worden. De bestuurder kan korte, door hemzelf te bepalen sms-berichten met een druk op de knop naar de dispatcher verzenden om te laten weten dat hij op zijn bestemming is aangekomen, dat hij pauze neemt, wat de stand van zaken is of dat hij pech heeft. De bestuurder ontvangt informatie over orders en adressen, die binnenkomt via het MAN-navigatiesysteem dat in het voertuig is ingebouwd. Verzend- en tikfouten worden hierdoor vermeden. De bestuurder kan zo rechtstreeks zijn bestemming bereiken, zonder misverstanden of onnodig rondrijden om het adres te vinden. De fleetmanager en dispatcher houden van hun kant zicht op de ritten en orders.

De app maakt het dagelijks werk eenvoudiger voor de bestuurder door de controles vóór vertrek systematisch af te handelen. Punten die naar voren komen, zijn eenvoudig vast te leggen, worden in de loop van de dag opnieuw onder de aandacht gebracht en zijn snel te verwerken.

In geval van pech geeft de app alle relevante informatie door, zodat de truck in moeilijkheden snel door het serviceteam bereikt kan worden. De Mobile24-service, die door de fleetmanager is ingeschakeld, kan onmiddellijk op de pechmelding reageren en de monteur kan zich voorbereiden, zodat hij de noodzakelijke gereedschappen en vervangingsonderdelen bij zich heeft.

De app is beschikbaar in 21 talen en draait op Android tablet-pc’s met een maximale schermgrootte van 8,5 inch. MAN adviseert de Sony Xperia Z3 Tablet Compact en Samsung Galaxy Tab S8. Om de app te kunnen gebruiken, moet MAN TeleMatics in het voertuig geïnstalleerd zijn met een van de drie serviceabonnementen Basic, Map of Connect als minimumeis.

De serviceabonnementen Time en Eco, die het MAN TeleMatics-aanbod completeren, zijn ook beschikbaar. Time levert alle relevante gegevens voor effectief timemanagement. Eco levert de basisgegevens om het brandstofverbruik en de bedrijfskosten te optimaliseren en is daarom een vereiste voor de MAN ConnectedCoDriver. In deze praktijktraining is een virtuele bijrijder live maar op afstand aanwezig voor de bestuurder. De trainer richt zich hierbij uitsluitend op de bestuurder, het voertuig en het verkeersprofiel. De training heeft als doel om bestuurders een zeer zuinige rijstijl aan te leren, die ze op lange termijn in de wagens uit de vloot van de klant moeten toepassen.