Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Flexibel, efficiënt en milieubewust: MAN-voertuigen op IFAT 2016

MAN exposeert voertuigen, diensten en financieringsvormen als geïntegreerde oplossingen voor gemeentelijke toepassingen.

Flexibiliteit, zuinigheid, milieubewustzijn, bruikbaarheid, efficiëntie, betrouwbaarheid ... gemeenten en bedrijven die werkzaam zijn in de vuilophaling, het wegenonderhoud en de winterdienst, stellen hoge eisen aan onze voertuigen. Deze criteria staan centraal op de MAN-stand tijdens IFAT 2016. Praktische oplossingen zijn te vinden op de MAN-stand (nummer 317) in hal C4 tijdens ’s werelds grootste vakbeurs voor water-, riolerings-, afval- en recyclingbeheer, die van 30 mei tot en met 3 juni in München wordt gehouden.

Efficiëntie in bediening en voertuigonderhoud begint voor de ondernemer en het gemeentebedrijf met het kiezen van maatwerkcombinaties van chassis en opbouw: MAN heeft een uitgebreid aanbod van 7,49 tot 41 ton in de TGL-, TGM-, TGS- en TGX-truckseries. Dat komt omdat de efficiëntie-eigenschappen alleen door een hecht samenspel tussen het MAN-chassis, de toepassingsafhankelijke opbouw en het aanvullende materieel werkelijk tot hun recht komen.

De vier voertuigen die op de beursstand van MAN tentoon worden gesteld, bieden flexibiliteit dankzij de mogelijke opbouwcombinaties, milieubewustzijn dankzij de efficiënte Euro 6-emissiecontroletechnologie en zuinigheid dankzij een speciaal voor de eisen van de toepassing ontworpen aandrijflijn.

Flexibiliteit: MAN TGM 13.250 gemeentelijk voertuig met verwisselbare opbouw

Een veegwagen rijdt meestal in de droge tijd van het jaar. Het voertuig, dat relatief duur in aanschaf en onderhoud is, staat stil als het heeft gesneeuwd. Een winterdienstvoertuig met zoutstrooier wordt meestal maar een paar maanden per jaar gebruikt. Een kiepwagen wordt het hele jaar door voor verschillende transporttaken gebruikt.

De oplossing: één onderstel, drie taken. Deze verschillende combinaties zorgen voor flexibiliteit: het chassis is de klok rond in bedrijf, wat de ondernemer een hoge benuttingsgraad van het voertuig garandeert en gemeenten een goed rendement op hun aanschafkosten oplevert.

Als vierwielaangedreven voertuig met verwisselbare opbouw kan de MAN TGM 13.250 4x4 BL als veeg- of kiepwagen met zoutstrooier voor de winterdienst fungeren. MAN heeft het voertuig zodanig geprepareerd dat de opbouw zo snel mogelijk verwisseld kan worden. Een veegwagen heeft de vrije ruimte tussen de assen nodig voor de installatie van de borstelrollers, draaiborstels en aanzuigbuis. MAN heeft het Euro 6-uitlaatsysteem, inclusief de uitlaatpijp, de persluchttank en het accuhuis, daarom naar een rek achter de cabine verplaatst. De dieseltank zit aan de linkerkant, waardoor aan de rechterkant van het chassis ruimte voor de veeginrichting ontstaat. MAN biedt een centrale tank voor alle systemen in elke opbouw in plaats van afzonderlijke hydraulisch vloeistoftanks. Op het chassis is ook hiervoor ruimte beschikbaar.

De vierwielaandrijving zorgt niet alleen voor voorwaartse stuwkracht wanneer het voertuig als kiepwagen in ruw terrein rijdt, maar ook ’s winters tijdens het sneeuwruimen. Hierdoor ontstaat bodemvrijheid onder het chassis voor het veeg- en zuigmaterieel. Het winterdienstmaterieel, bestaande uit een aanbouwplaat aan de voorkant volgens DIN 15432, een snelheidsaanduiding voor verkeer achter de zoutstrooier, verhoogde lampen en knipperlichten, en oranje zwaailichten op het dak van de cabine, is inbegrepen in de leveringsomvang.

Een bijzonderheid van de TGM-serie met een maximaal voertuiggewicht van 13 tot 15 ton en vierwielaandrijving is de standaardluchtvering van de achteras. De procedure om de opbouw te verwisselen, wordt hierdoor veel eenvoudiger. Het luchtveringsysteem beschermt de lading zo goed mogelijk tegen schokken en houdt het rijniveau altijd gelijk. Het voordeel van het luchtveringsysteem wordt zeer duidelijk in de wintermaanden. Ongeacht de belading van de gemonteerde zoutstrooier blijven het laadplatform en de strooiplaat altijd op dezelfde hoogte. Als het strooipatroon eenmaal is ingesteld, hoeft het tijdens de strooironde niet meer aangepast te worden.

Op IFAT wordt een MAN TGM 13.250 4x4 BL met twee opbouwcombinaties tentoongesteld om de flexibele bediening van het voertuig te illustreren. Een Faun-veegmachine en een driezijdige Meiller-kipper worden achter het chassis geplaatst. Het voertuig is uitgerust met een handgeschakelde negenversnellingsbak.

Nieuwe MAN TipMatic: automatisch schakelen tijdens het vegen

Voor veegwagens uit de TGL- en TGM-serie met de 250 pk sterke Euro 6-motor biedt MAN in de toekomst ook de automatische MAN TipMatic-transmissie met speciaal schakelprogramma aan. De bestuurder hoeft hierdoor niet meer te schakelen. Hij kan zich volledig op het verkeer richten, wat extra belangrijk is wanneer hij straten moet vegen of sneeuw moet ruimen. De MAN TGM rijdt dan met de gebruikelijke snelheid van een vrachtwagen van het ene naar het andere werkterrein. De draaischakelaar, die binnen handbereik naast de stoel zit, is eenvoudig te bedienen: vooruit of achteruit kan de bestuurder met één draaibeweging selecteren. Voor het gebruik als veegwagen is een apart rijprogramma beschikbaar, dat met Ds wordt aangeduid.

Veilig rijden: ESP voor tweeassige voertuigen met vierwielaandrijving

Voor tweeassige gemeentelijke voertuigen met optionele vierwielaandrijving biedt MAN voortaan ESP aan. De wetgever stelt ESP alleen verplicht als een chassis voor de openbare weg is bestemd. Maar kiepwagens die voor een flexibele inzet op het bouwterrein zijn bestemd, worden vaak met vierwielaandrijving besteld om ook werkzaamheden in ruw terrein te kunnen uitvoeren. Desondanks rijden ze meestal op verharde wegen. De toezegging van MAN om ESP in de vierwielaangedreven versies van de TGM- en TGS-serie te installeren, zorgt voor nog meer veiligheid.

Bruikbaarheid: voor de winterdienst aangepaste MAN TGS 28.400

De drieassige MAN TGS 28.400 combineert tractie met wendbaarheid en efficiëntie, terwijl de configuratie van het chassis in nauwe samenwerking met gebruikers is ontwikkeld. MAN biedt af fabriek een vierwielaangedreven chassis met een gestuurde en hefbare naloopas. Voor toepassingsafhankelijk winterdienstmaterieel heeft de klant geen hulp van buitenaf meer nodig om de ombouw te verzorgen. De derde as, die voor een laadvermogen van 9 ton is ontworpen, verhoogt de nuttige last en de opbouwlengte. Dat levert een belangrijk voordeel op, want in de winterdienst kan zo een grotere hoeveelheid strooizout vervoerd worden. De gestuurde naloopas zorgt voor een hoge mate van wendbaarheid voor het circa 8,5 meter lange voertuig, wat de bestuurder zeker zal waarderen. Echt kenmerkend voor dit ontwerp is de draaicirkel, die 2 meter kleiner is (17,3 meter in plaats van 19,3 meter) dan bij een drieassige MAN TGS met aangedreven tandemasstel. In onbeladen of gedeeltelijk beladen toestand zorgt een geheven naloopas voor een lager brandstofverbruik en minder bandenslijtage, wat bijdraagt aan een efficiënt voertuigbeheer.

Af fabriek wordt de truck bovendien met speciale onderdelen voor de winterdienst geleverd, zoals een aanbouwplaat en verlichting aan de voorkant, elektrische aansluitingen voor de opbouw en het hydraulische systeem, plus een aansluitpunt voor een camera, waarvan de beelden op het navigatiescherm in het instrumentenpaneel worden weergegeven.

Gemeentelijke voertuigen moeten het hele jaar door in bedrijf zijn. Dat komt omdat gemeenten, wegenonderhoudsbedrijven en hun onderaannemers zowel sneeuw ruimen als wegen schoonmaken, reparaties aan asfalt, borden en verlichting uitvoeren, en bovendien de bermen onderhouden. MAN komt aan deze eisen tegemoet met voertuigen uit de TGL-, TGM- en TGS-serie met kipperopbouw en winterdienstmaterieel, waaraan bovendien een laadkraan toegevoegd kan worden. Daarom is ook flexibele ombouw voor taken in de zomer en de winter mogelijk.

Deze MAN TGS 28.400 6x4-4 BL wordt getoond met een chassis met winterdienstmaterieel zonder opbouw om de toepassingsafhankelijke configuratie te laten zien.

Efficiëntie: MAN TGS 32.360 vierassige vuilniswagen

Een vierassige vuilniswagen baant de weg voor maximale efficiëntie. Vergeleken met een drieassig voertuig is het langere chassis met een hogere nuttige last groot genoeg voor een opbouw met een inhoud van 28 kubieke meter, wat neerkomt op een toename van ongeveer 6 kubieke meter. Doordat het netwerk van afvalverwerkingsinstallaties, zoals vuilstortplaatsen en vuilverbrandingsovens, minder fijnmazig wordt, zijn langere ritten tussen de laad- en de losplekken noodzakelijk. Een grotere capaciteit zorgt ervoor dat dagelijks minder ritten inclusief tijdrovende afvaltransporten gemaakt hoeven te worden.

De hogere nuttige last en optimale ladingverdeling over de assen zijn andere voordelen van het vierassige voertuig. De hogere nuttige last is een groot voordeel bij het legen van bijvoorbeeld gft-containers, omdat een kubieke meter groen afval meer weegt dan een kubieke meter huishoudelijk of recyclebaar afval.

In de TGS-serie levert MAN een asconfiguratie van het type 1+3, waarbij de middelste van de drie achterassen aangedreven is. De andere assen zijn gestuurd: een voorloopas met een capaciteit van 8 ton, waarbij de lading in geheven stand verwijderd kan worden, en een naloopas met een capaciteit van 8 ton. De wielbasis is 3750 + 1350 + 1450 millimeter. Verdere argumenten in het voordeel van deze asconfiguratie zijn de hoge wendbaarheid en de geringere bandenslijtage.

Tijdens een ophaalronde is de bestuurder voortdurend bezig met schakelen, remmen en stoppen tussen de laadpunten, die zich meestal op slechts een paar meter afstand van elkaar bevinden. Daarnaast moet hij telkens het hydraulische systeem in- en uitschakelen om de container te legen en het afval samen te persen. Wat betreft rijprofiel, verschilt een ophaalronde daarom wezenlijk van andere toepassingsgebieden voor bedrijfsvoertuigen. Het schakelelement van MAN voor vuilniswagens met achterlader in combinatie met de automatische MAN TipMatic-transmissie maakt het leven van de bestuurder een stuk eenvoudiger. De bediening, die aan de armsteun van de bestuurdersstoel is bevestigd, ligt comfortabel in de hand. Met een druk op de knop kan de bestuurder alle functies van de opbouw activeren.

Het chassis van de MAN TGS 32.360 8x2-6 BL die op IFAT 2016 wordt getoond, is bedoeld voor de opbouw van een vuilniswagen met achterlader.

Efficiëntie: nuttige last van MAN TGM 26.340 biedt voordeel bij vuilophaling

Wanneer de TGM- en de TGS-serie van MAN als basis voor een drieassige vuilniswagen met elkaar worden vergeleken, blinkt de TGM-serie echt uit in termen van nuttige last en cabine. Efficiëntie wordt namelijk niet alleen afgemeten aan de prijs, als onderdeel van de totale eigendomskosten (TCO), maar ook aan de ergonomie in het dagelijks gebruik. De handige opstap naar de cabine heeft maar twee treden, wat minder is dan bij de grotere series. Dit wordt merkbaar tijdens een ophaalronde waarbij regelmatig in- en uitgestapt moet worden. De 26,5 centimeter langere C-cabine levert ruimtewinst voor de bestuurder en de twee bijrijders op.

De MAN TGM is ontworpen voor een maximaal voertuiggewicht van 26 ton en begint zijn ophaalronde met een nuttige last die vergeleken met de MAN TGS ongeveer 1 ton hoger is. Dit biedt meer flexibiliteit bij het laden van de opbouw, die een inhoud van 22 kubieke meter heeft.

Voor IFAT 2016 introduceert MAN een wielbasis van 4125 millimeter tussen de eerste en de tweede as, een nieuwigheid voor de TGM-serie. Deze configuratie is ontwikkeld als tegemoetkoming aan eisen uit de praktijk om het gewicht optimaal over alle assen te verdelen met het oog op zware containers en verschuiving van het zwaartepunt van de lading tijdens de ophaalronde. De gestuurde naloopas voor een lading van 7,5 ton is ook onderdeel van deze configuratie. Deze as komt de wendbaarheid ten goede in straten met veel geparkeerde auto’s, smalle zijstraten en dichtbebouwde stadswijken.

De TGM 26.340 6x2-4 BL die in de MAN-stand wordt getoond, laat de elementen zien die het mogelijk maken om een vuilniswagen met achterlader efficiënt te bedienen. Het voertuig is uitgerust met toepassingsafhankelijke MAN TipMatic-software, een halterem en bediening in de armsteun van de bestuurder. Er is ook een nieuwe generatie veiligheidssystemen in het voertuig aanwezig. Hiertoe behoren de rijstrookcontrole (LGS), de noodremassistent (EBA2) en het noodremsignaal (ESS). Bij snelheden hoger dan 60 km/h houdt de rijstrookcontrole (LGS) de positie van het voertuig ten opzichte van de rijstrook in de gaten. Als de bestuurder per ongeluk de rijstrookmarkeringen overschrijdt, wordt hij gewaarschuwd. De noodremassistent (EBA2) die MAN toepast, voldoet nu al moeiteloos aan de strengere wettelijke voorschriften voor niveau 2, die in november 2018 voor nieuw geregistreerde voertuigen van kracht worden. Bij een noodstop activeert het noodremsignaal (ESS) niet alleen de remlichten maar ook de noodknipperlichtinstallatie. De waarschuwingslichten gaan dan snel knipperen om het achteropkomende verkeer op een noodsituatie te attenderen.

Veiliger zicht: nieuw infotainmentsysteem met groot scherm

DIN 1501, de norm die de veiligheidseisen voor de bediening van vuilniswagens met achterlader vaststelt, maakt een groot scherm in de cabine noodzakelijk. De bestuurder gebruikt dit scherm om de omgeving van het voertuig in de gaten te houden wanneer hij bijvoorbeeld achteruitmanoeuvreert. Begin 2016 introduceert MAN het nieuwe MMT Advanced-infotainmentsysteem. Het scherm van 7 inch is in het instrumentenpaneel ingebouwd. Extra schermen, die het zicht van de bestuurder op de weg zouden kunnen belemmeren, hoeven hierdoor niet gemonteerd te worden. Een van de vele functies van MMT Advanced is het registreren van de signalen van twee externe camera’s. Deze worden met een druk op een knop door de bestuurder of automatisch door het gebruik van vooraf gedefinieerde functies geactiveerd. De toepassingen hiervoor zijn zeer gevarieerd en beperken zich niet tot vuilophaling. Een van de traditionele camerabewakingstaken is het weergeven van het strooipatroon en de werking van de zoutstrooier.

Geïntegreerde oplossingen van MAN, inclusief leasing en diensten voor gemeenten

Naast aankoop, de traditionele manier van verwerving, is leasing steeds meer gemeengoed geworden voor afvalverwerkingsbedrijven die met gemeentegeld worden gefinancierd. Bedrijven kunnen kiezen tussen huurkoop, financiering door middel van een lening en kilometerlease. De lease- en financieringsdiensten van MAN Finance zijn op de wensen van de sector afgestemd en worden steeds populairder. De leaseovereenkomsten zijn aangepast aan de lange levensduur van gemeentelijke voertuigen. Looptijden tot 96 maanden behoren tot de mogelijkheden. MAN Rental verhuurt daarnaast gemeentelijke voertuigen.

De geïntegreerde diensten van MAN Solution zijn een oplossing voor wagenparkbeheerders van gemeenten en particuliere bedrijven die hun werk- en transportovereenkomsten op een voordelige en efficiënte manier willen uitvoeren. Ze hebben daarmee een positief effect op de totale eigendomskosten (TCO). De uitgebreide MAN ProfiDrive-trainingen zijn een belangrijk onderdeel van MAN Solution. Het betreft hier zowel theorie- als praktijktrainingen, die bestuurders en beheerders helpen om hun voertuigen veilig en efficiënt te gebruiken. De voortdurende training die op grond van het Duitse Berufskraftfahrerqualifikationsgesetz vereist is, maakt ook deel uit van het MAN ProfiDrive-aanbod. MAN ProfiDrive adviseert bestuurders sinds 2014 met veel succes via de ConnectedCoDriver. Dit is in feite een training op afstand met een duur van minimaal één week en maximaal drie maanden. De trainer richt zich uitsluitend op de bestuurder, het voertuig en het verkeersprofiel. Het doel is dat de bestuurder een bijzonder zuinige rijstijl in het verkeer ontwikkelt. MAN TeleMatics zorgt voor het technische hulpmiddel. Dit geeft de trainer inzicht in de rijstijl van de bestuurder.

De zorg van MAN Service is een ander voorbeeld van ondersteuning voor gemeentelijke wagenparkbeheerders. Proactieve onderhoudsplanning is een bijzonder efficiënte manier om de kosten te verlagen. Ongeacht de bestaande serviceovereenkomst met MAN onderhouden de verkooppunten van MAN Service via MAN TeleMatics contact met klanten om onderhoudsafspraken te maken, zodat ze werkzaamheden kunnen combineren en bezoeken aan de werkplaats zo kort mogelijk kunnen houden.