Verantwoord ondernemersschap  |  Bus 

Energiezuinige MAN bussen voor Hansea

Het wagenpark in België heeft een zware impact op het milieu. Om luchtvervuiling te beperken zien verschillende projecten het daglicht. Ook de bussector doet haar duit in het zakje voor een beter milieu. Een volledig elektrische vloot is momenteel economisch en technisch niet haalbaar, maar toch gelooft Hansea in een milieuvriendelijke toekomst.

Als tussenoplossing vervangt de grootste private busmaatschappij van Vlaanderen nu haar oude wagenpark door nieuwe, energiezuinigere bussen.

Momenteel rijden er meer dan 16.000 bussen rond op onze wegen. Dat is een grote vloot en dat heeft de sector ook begrepen. Daarom ontstaan er nu initiatieven om de uitstoot van schadelijke gassen terug te dringen.

Hansea neemt het voortouw

De groep Hansea, met 805 bussen de grootste private busmaatschappij in Vlaanderen, investeert met een vernieuwing van de vloot actief in ons milieu. Hansea bestelde 72 nieuwe bussen bij MAN, een investering die goed is voor maar liefst 15 miljoen EUR. Dit is meteen de grootste bestelling van bussen voor MAN België in de 12 jaar dat MAN/Neoplan bussen en coaches hier worden verdeeld. De 72 nieuwe exemplaren hebben allemaal een Euro 6 motor en zullen oudere bussen met Euro 3 motoren vervangen. De bussen zullen ingezet worden voor De Lijn.

In 2018 doet Hansea nog eens een investering van 4 miljoen EUR, ditmaal in nieuwe autocars en schoolbussen. Ook hier worden oudere Euro 3 bussen vervangen door nieuwe Euro 6 modellen.

Met de Euro 6 norm is een zeer grote stap voorwaarts gezet tegen de uitstoot van stikstofoxiden (NOx).

“Uit onderzoek blijkt dat de Euro 6 norm een zeer groot verschil kan maken in de uitstoot van uitlaatgassen en stofdeeltjes”, vertelt Harry Hondius, mobiliteitsspecialist. “Denk bijvoorbeeld aan de uitstoot van stikstof. Voor de hoeveelheid stikstof die een bus met Euro 3 label uitstoot, kan je 25 bussen met een Euro 6 label inzetten. Dat is een enorm verschil.” Ook de uitstoot van fijn stof is heel erg klein bij voertuigen met een Euro 6 dieselmotor, bijna onmeetbaar. Bovendien zijn de nieuwe Euro 6 dieselbussen ook een stuk stiller dan de Euro 3 variant.

“We kiezen specifiek voor de vernieuwing van onze vloot volgens de Euro 6 normen. Dat is de beste norm die momenteel op de markt te verkrijgen is”, verklaart Luc Jullet, CEO van Hansea. “We geloven sterk in alternatieve aandrijfmogelijkheden, zoals hybride en elektrische motoren, en we bekijken de mogelijkheden van deze nieuwe systemen voor onze mobiliteitsdiensten. Vandaar dat onze nieuwe Euro 6 bussen niet het einddoel zijn, maar een belangrijke tussenstap naar een gezonder milieu”.

De MAN bussen van Hansea zijn op alles voorbereid. De constructie van de bussen is zo sterk, dat ze niet zou verkreukelen in het geval dat de bus zou kantelen. Hoewel er nog nooit een ongeval van dit kaliber is gebeurd, vindt Hansea het toch belangrijk om het systeem te integreren in haar bussen. Proactief handelen, dat is al jaren de filosofie van Hansea.

Over Hansea

Hansea is de grootste private busmaatschappij in Vlaanderen en verzorgt dagelijks stedelijke en regionale verbindingen in opdracht van de openbare vervoersmaatschappijen De Lijn en TEC. Daarnaast is Hansea ook actief in school- en personeelsvervoer en autocardiensten. In 2016 realiseerde Hansea een omzet van 110 miljoen EUR met 1.130 werknemers en een vloot van 805 bussen. Hansea omvat 24 dochterbedrijven, waar Autocars De Polder er een van is.

Dit jaar koopt Hansea 72 milieuvriendelijke MAN bussen.