Truck 

Elektrische vrachtwagens van MAN binnenkort op Oostenrijke wegen

Op 13 september 2018 heeft MAN de praktische testfase van een reeks elektrische voertuigen opgestart in het kader van een partnerschap met het Oostenrijkse businessconsortium CNL. // Bij het lanceringsevenement aan de MAN-fabriek in Steyr hebben vertegenwoordigers van de deelnemende logistieke bedrijven negen testvoertuigen in ontvangst genomen uit handen van Joachim Drees, Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus, en Dr. Ulrich Dilling, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijke voor productie en logistiek. // Leden van de Raad voor Duurzame Logistiek (CNL) zullen de volledig elektrische MAN TGM-modellen van 26 ton maandenlang inzetten voor hun normale logistieke activiteiten.

Op 13 september werden de eerste negen elektrische vrachtwagens van MAN overgedragen aan ondernemingen die lid zijn van de Oostenrijkse Raad voor Duurzame Logistiek (CNL). Het lanceringsevenement, dat plaats vond aan de fabriek van MAN Truck & Bus in het Oostenrijkse Steyr, trok dit voor de bedrijfsvoertuigensector unieke ontwikkelingspartnerschap meteen op gang.

De voordelen van elektrisch aangedreven vrachtwagens spreken voor zich: er is nood aan nieuwe oplossingen voor vrachtvervoer en logistiek, niet alleen door de alsmaar dichter bevolkte steden met toenemende verkeersstromen en files, maar ook door de alsmaar strengere milieuwetten en het toenemende bewustzijn rond duurzaamheid op alle vlakken. Het is vooral op korte routes in stadsverkeer en distributietransport dat elektrische bedrijfsvoertuigen de oplossing kunnen bieden om de CO2- en NOx-uitstoot tot het minimum te beperken – of de lokale uitstoot helemaal te vermijden. In deze omstandigheden tonen ze zich erg stil, waardoor ze ook zich ook perfect lenen voor leveringen gedurende de nacht en in de vroege ochtend.

MAN heeft de eerste negen elektrische vrachtwagens ontwikkeld met bijzondere aandacht voor de situaties waarin de negen CNL-bedrijven hun voertuigen het meest gebruiken. Ze werden gebouwd in de MAN-fabriek in Steyr, de site waar ook de conventioneel aangedreven vrachtwagens van het type MAN TGM en MAN TGL van de band lopen. Bovendien herbergt de vestiging ook het Truck Modification Centre, dat zich specialiseert in de productie van kleine reeksen en unieke modellen. Dr. Ulrich Dilling, Lid van de raad van bestuur en verantwoordelijke voor productie en logistiek, benadrukte bij de aflevering het belang van de locatie: “De fabriek van Steyr speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van onze elektrische vrachtwagens. Onze werknemers kregen opleiding over hoogspanningssystemen, er werd geïnvesteerd in de nodige werktuigen en er werden veiligheidszones ingesteld. Ook hebben we hier een onderhoudsconcept op maat van elektrische vrachtwagens uitgewerkt en ons servicepersoneel uit Wenen, Graz en Salzburg opgeleid. Met deze ingrepen bereiden we onze fabriek in Steyr voor op de productie van elektrische voertuigen.”

Onder de nieuwe elektrische voertuigen zijn vier 6x2-chassis met koelinstallaties en liftklep voor gebruik door HOFER, METRO, REWE en SPAR, drie 6x2-chassis met verwisselbare koetswerken voor de transportondernemingen Gebrüder Weiss, Quehenberger Logistics en Schachinger Logistik, een 6x2-chassis voor drankentransport door de Stieglbrauerei, en een 4x2-trekker met oplegger voor logistieke toepassingen in de fabriek van Magna Steyr. Zo vormen de voertuigen een representatief staal van de meest gebruikte voertuigen voor distributietransport in stedelijke gebieden.

De chassis voor de elektrische vrachtwagens van MAN zijn afgeleid van de MAN TGM. De elektromotor, die zich in het midden van het frame bevindt, levert 264 kW en tot 3.100 Nm aan koppel naar de aandrijfwielen, zonder dat er een handgeschakelde versnellingsbak aan te pas komt. De lithium-ionbatterijen werden onder de cabine naast het frame geplaatst. In het geval van de chassisversie van 26 ton (MAN TGM 6x2-4 LL) werden er in het totaal twaalf batterijen geïnstalleerd, goed voor een totaal rijbereik tot 200 kilometer naargelang de koetswerkconfiguratie, het gebruikstype en het rijprofiel. In de 4x2-trekker met oplegger (MAN TGM 4X2 LL) kunnen tot acht batterijpacks worden gebruikt, waardoor het rijbereik naargelang het gebruiksprofiel en het type van oplegger kan oplopen tot 130 kilometer.

Alle voertuigen beschikken bovendien over een luchtvering voor de voor- en achteras zodat ze zich probleemloos aanpassen aan elk laadscenario in de stad. Comfortverhogende voorzieningen en functies zoals de airconditioning, de stuurinrichting en de luchtcompressor zijn eveneens elektrisch aangedreven. Dat geldt ook voor koetswerkfuncties zoals de liftkleppen en koeleenheden. De remenergie wordt gerecupereerd: bij het vertragen wordt de bewegingsenergie van het voertuig omgezet in elektrische energie en teruggevoerd naar de batterij. Een display in de cockpit informeert de bestuurder over het huidige energiepeil van de batterijen. De batterijen kunnen worden opgeladen aan wisselstroom (22 of 44 kW) of gelijkstroom (150 kW). De laadinterfaces voldoen aan de CCS-standaard Type 2. Een doordachte en efficiënte route- en gebruiksplanning is cruciaal voor de keuze van de laadinfrastructuur.

Wat MAN betreft, was het een logische stap in de ontwikkeling van de voertuigen om de eTGM’s aan partnerbedrijven van CNL uit te lenen voor klantentests. Op die manier willen we meer ervaring vergaren en nieuwe ideeën voor de constante ontwikkeling en verbetering van deze voertuigen opdoen op basis van de dagelijkse praktijkactiviteiten van de klanten.

Die holistische benadering komt ook tot uiting in een andere bouwsteen van het elektrische voertuigconcept van MAN. Op hun weg van een ‘lage uitstoot’ naar ‘nuluitstoot’ moeten fleetoperatoren het hoofd bieden aan uitdagingen die veel verder gaan dan het voertuig zelf. Om hen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft MAN Truck & Bus een beroep gedaan op MAN Transport Solutions, zijn team van consultants gespecialiseerd in individuele transportoplossingen die een maximaal rendement opleveren. Dankzij hun verregaande ervaring kunnen de hoogopgeleide consultants ook advies geven over aspecten zoals de infrastructuur, het energieverbruik, onderhoudsconcepten en fleetdesign. Klanten kunnen de componenten selecteren voor de diensten die ze nodig hebben, waarvoor de Transport Solutions-specialisten gepersonaliseerd advies en consultancy bieden. Zo kunnen ze simulatietools gebruiken om de routeplanning te optimaliseren of het design en de lay-out van magazijnen te verbeteren. De consultants zullen hun expertise benutten om advies te geven over diverse mogelijke toepassingen, van gebruik en infrastructuur tot onderhoud en service. Dat omvat onder meer het plannen van routes, het management van de batterijen en het laadproces, het analyseren en optimaliseren van de energiebehoeften, onderhoudsplanning, magazijnontwerp en opleiding.

De gemeenschappelijke tests in samenwerking met leden van CNL kaderen in de eMobility Road Map van MAN, een programma dat ook plannen omvat voor de ontwikkeling van een prototypebus met batterijaandrijving (BEV) tegen het einde van 2018. De marktlancering is gepland voor 2020 en de output zal na verloop van tijd stijgen. De praktische tests door CNL-bedrijven, die nu worden opgestart, zullen de basis vormen voor toekomstige projecten met elektrische vrachtwagens en de daaruit volgende ontwikkeling van een seriemodel. Met zijn eMobility Road Map plukt MAN de vruchten van zijn positie als onderdeel van de Volkswagen Group, de synergieën binnen de Group en het dynamisme van de personenwagenafdeling.