Services 

Efficiënt wagenparkbeheer met MAN Solutions

Integratie van diverse diensten om klanten maximaal te laten profiteren

Vooral in het internationale langeafstandsvervoer wordt de concurrentie almaar heviger. Bedrijven moeten hun wagenparkbeheer dus voortdurend verbeteren om hogere prestaties tegen lagere kosten te leveren. Vervoerders kunnen daarvoor niet alleen rekenen op de betrouwbare en bijzonder efficiënte vrachtwagens uit de TG-lijn, maar ook op een compleet pakket aan diensten van MAN Truck & Bus. MAN Solutions voegt de dienstenmerken MAN Service, MAN Support, MAN Rental en MAN Finance samen tot geïntegreerde transportoplossingen die precies op de individuele behoeften van iedere klant zijn afgestemd. Een adviseur van MAN helpt de klant om de kostenstructuur van zijn wagenpark te optimaliseren en maximale betrouwbaarheid te garanderen, terwijl hij een hoge mate van flexibiliteit behoudt.

Met MAN Solutions kunnen klanten zich volledig op hun eigenlijke kernactiviteit concentreren, omdat MAN’s professionele wagenparkbeheer hun administratieve lasten tot een minimum beperkt en ervoor zorgt dat al hun voertuigen probleemloos en efficiënt rijden. En zo zijn er meer voorbeelden.

Dankzij flexibele financiële, onderhouds- en reparatiecontracten kunnen transportondernemingen het risico van onvoorspelbare wagenparkbeheerkosten tot een minimum beperken. Desondanks zijn ze niet gebonden aan vaste bedragen als het aantal orders onverwachts zou teruglopen. Met MAN Solutions is het mogelijk om de maandbedragen flexibel te houden en de transportcapaciteit eenvoudig aan de per seizoen fluctuerende orders aan te passen.

Goed opgeleide en gemotiveerde vrachtwagenchauffeurs zijn de basisvoorwaarde voor een succesvol wagenparkbeheer. MAN Solutions levert de gegevens voor een eerlijk en transparant incentivesysteem, waarmee u de prestaties en betrokkenheid van uw chauffeurs aanmerkelijk kunt verbeteren. Een kwalificatietraining voor chauffeurs zorgt ervoor dat voertuigen altijd veilig en efficiënt worden bestuurd, wat voor het bedrijf een kleinere kans op ongevallen en een verlaging van de brandstofkosten betekent.

Vrachtwagens moeten in beweging blijven, want stilstand betekent omzetverlies en boze klanten. MAN Solutions zorgt op een snelle en ongecompliceerde manier voor vervangend vervoer als een vrachtwagen bij een ongeval betrokken raakt of niet snel genoeg gerepareerd kan worden na een defect. Om te voorkomen dat vrachtwagens überhaupt defect raken, biedt MAN Solutions de mogelijkheid om de technische staat van het voertuig constant in de gaten te houden. Op die manier kunnen defecten tijdig worden opgespoord en kunnen getroffen voertuigen uit voorzorg naar een werkplaats worden gebracht voor nader onderzoek.