Truck 

Eerste MAN TGX PerformanceLine Edition afgeleverd: nr. 001 voor BFS/Stegmaier Group

Het vlaggenschip van de MAN TGX-serie met 640 pk werd op de IAA gepresenteerd als een speciale uitvoering waarvan slechts 100 exemplaren worden gemaakt. Op het MAN Truck Forum heeft Heinz-Jürgen Löw, directeur Sales & Marketing van MAN Truck & Bus AG, nu persoonlijk de sleutel van nr. 001 van deze speciale uitvoering aan Business Fleet Services (BFS), de verhuurdivisie van de Stegmaier Group, overhandigd.

De MAN PerformanceLine Edition kenmerkt zich door een cabine en een exterieurontwerp met tal van bijzondere kernmerken, waardoor een exclusieve, premium vrachtwagen ontstaat. Deze is uitsluitend leverbaar als onderdeel van de MAN TGX-serie met de hoogwaardige, 640 pk sterke motor die aan de Euro 6-norm voldoet.

Aan de buitenkant valt de speciale uitvoering op door de spiegelkappen en onderste radiateurbescherming in antracietgrijs. Kenmerkend zijn verder de twee verchroomde horizontale radiatorlamellen, de zonneklep en de twee luchthoorns. De PerformanceLine-belettering op de portieren duidt het speciale model aan.

Het interieur van de TGX is een juweeltje. Op tal van plaatsen is de kleur blauw toegepast: de blauwe contrastnaden accentueren de vorm van het multifunctionele lederen stuurwiel, de zeer comfortabele stoelen en de vloerbedekking. Het leeuwmotief is in reliëf op de hoofdsteun aangebracht en is duidelijk zichtbaar als een blauwe omtrek aan de onderkant van het bovenste bed. Ook de veiligheidsgordels en de binnenzijde van de volledig afschermende gordijnen zijn blauw van kleur. Het inlegwerk van donkerblauw geborsteld aluminium is altijd zichtbaar op het dashboard. Een extra PerformanceLine-plaatje aan de bijrijderskant van het dashboard wijst op de exclusiviteit van deze speciale uitvoering.

De PerformanceLine-belettering verschijnt ook op het display wanneer het MAN Media Truck Advanced-systeem wordt ingeschakeld. Dit radio- en navigatiesysteem onderscheidt zich door zijn uitstekende geluidskwaliteit en vele extra functies, zoals standaardontvangst van digitale radio.

De lederen interieurbekleding en de stoelhoezen in een combinatie van alcantara en leder zorgen voor exclusiviteit en comfort.

BFS ontving de MAN TGX PerformanceLine Edition in de vorm van een tweeassige oplegger in metallic staalblauw met een stylingpakket. Dit bestaat uit voor- en zijbalken in hooggepolijst roestvrij staal met geïntegreerde LED-accentverlichting, plus een enorme lichtbalk met vier halogeen verstralers.

Hermann Stegmaier, directeur van de Stegmaier Group, toonde zich zeer verheugd tijdens de overhandiging van de sleutel: “Wij zijn blij dat we de eerste PerformanceLine Edition in ontvangst mogen nemen. Wij streven ernaar om altijd de krachtigste voertuigen in onze verhuurvloot te hebben en om onze klanten te inspireren. Deze truck, die mij ook persoonlijk heel erg bevalt, past daar perfect bij. Het is de 3000ste MAN die we in de geschiedenis van ons bedrijf voor BFS hebben aangeschaft en tegelijkertijd onze speciale editie voor de 90ste verjaardag van de Stegmaier Group.”