Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Een leeuw voor Kerstmis: de MAN-kersttruck

MAN Truck & Bus steunt voor de 14de keer de Kerstman en stuurt een feestelijk versierde en verlichte MAN TGX XXL 18.500 op kersttournee. Tot 21 december gaat de trekker met oplegger langs bij tal van kleuterscholen en crèches, scholen, clubs en verblijven voor personen met een beperking.

  • Ook in 2018 gaat een MAN TGX XXL 18.500 feestelijk versierd op tournee tijdens de kerstperiode
  • Al 14 jaar een traditie: personen in opleiding bij MAN bouwen met schitterende toewijding en aandacht voor elk detail een trekker-opleggercombinatie om tot de MAN-kersttruck
  • Als vrijwilliger: medewerkers van MAN staan met de fonkelende TGX kleuterscholen, scholen en sociale instellingen bij

De collega's in opleiding uit de MAN-trainingwerkplaats hebben met grote deskundigheid en veel aandacht voor elk detail een rode MAN TGX XXL 18.500 met oplegger omgebouwd tot de traditionele MAN-kersttruck. Zo'n 240 meter ledlichtjes geven de rode "arrenslee" de nodige kerstfonkeling. Alle lichtjes werden in de loop van verschillende weken zorgvuldig met meer dan 300 kabelbinders aan de trekker en oplegger vastgemaakt. . De MAN-letters in het radiatorrooster schitteren dankzij een speciale achtergrondverlichting in volle kerstpracht. Om de truck continu te kunnen verlichten tijdens zijn talrijke feestelijke opdrachten, zijn er in de oplegger ook batterijen ondergebracht, die opgeladen kunnen worden via de 500 pk sterke motor van de TGX. Ze kunnen de kerstverlichting zeven uur lang laten branden op enkel elektrische energie. .

Om de kerstspirit nog meer in de verf te zetten, is de volledige oplegger ten slotte versierd met een bijna 83 vierkante meter groot kerstthema, dat de bijzondere truck al vanop grote afstand herkenbaar maakt. Om de MAN-kersttruck gegarandeerd veilig en op tijd op zijn verschillende bestemmingen te brengen, ook met de slechte weers- en wegomstandigheden tijdens de adventsperiode, is de TGX voorzien van de inschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving HydroDrive van MAN. Met een druk op de knop verandert hij in een winterbestendige vierwielaangedreven truck, die sneeuw en ijs niet kunnen tegenhouden.

Eind november overhandigden de MAN-trainees trots hun "arrenslee" aan de kerstmannen en -vrouwen die ermee op tournee gaan. Zoals elk jaar geven talrijke MAN-medewerkers zich op als vrijwilliger om tot 21 december met de MAN-kersttruck over heel Beieren een bezoek te brengen aan voorzieningen voor kinderen en minder bevoorrechte personen en aan kerstmarkten.

Uiteraard heeft de grote trekker met oplegger als verrassing voor de kinderen ook de gepaste kerstvracht mee: chocolade en een cadeautje voor iedereen. "De blijheid van de kinderen en de glinstering in hun ogen wanneer ze de kersttruck zien, is het mooiste kerstcadeau voor ieder van ons!" aldus Stefan Kaserer van MAN Marketing, die de MAN-kersttrucktournee organiseert.

Fonkelend in al zijn feestpracht: de MAN-kersttruck 2018