Bus 

Een doordacht uiterlijk waarachter veel vernuft schuilgaat: de nieuwe MAN Lion's Coach

De kantelnorm ECE R66.02, die in oktober 2017 van kracht wordt, was aanleiding om de MAN Lion’s Coach verder te verbeteren. En daarbij ging MAN veel verder dan alleen het versterken van de carrosserie. De nieuwe MAN Lion’s Coach wordt officieel geïntroduceerd op de vakbeurs Busworld 2017 in Kortrijk. // De MAN Lion’s Coach heeft verbeteringen ondergaan op het gebied van carrosseriestijfheid, aandrijflijn en design. // De koplampen en achterlichten zijn nu voor het eerst ook verkrijgbaar in leduitvoering. // Voor het eerst te zien tijdens Busworld 2017 in Kortrijk.

Het is meteen duidelijk dat dit een echte MAN is. Met de verbeteringen die de moderne maar tijdloze MAN Lion’s Coach heeft ondergaan, heeft MAN gekozen voor een nieuwe vormgeving vóór, achter en opzij. De ontwerpers hebben de functionele chauffeurscabine en passagiersruimte duidelijk gescheiden van de bagageruimte en de aandrijving. De nieuwe koplampen vallen meteen op en zijn, net als de achterlichten, voor het eerst ook verkrijgbaar in leduitvoering. Ledlampen voor dim- en groot licht zijn zo'n 50% helderder dan halogeenlampen. Bovendien geeft ledverlichting een bredere en veel verder reikende lichtbundel. Vooral kenmerkend aan de nieuwe koplampen is de stripvormige, merkspecifieke dagrijverlichting. Ook het interieur is aantrekkelijk vernieuwd.

Een kijkje onder de motorkap maakt duidelijk dat de nieuwe MAN Lion’s Coach nog altijd even zuinig is. Dankzij de geoptimaliseerde Euro 6-aandrijflijn heeft de bus onder andere ook een langere asoverbrengingsverhouding en meer vermogen. Daarnaast zijn er een groot aantal hulpsystemen, zoals de topografische cruisecontrol MAN EfficientCruise met de EfficientRoll-uitrolfunctie, de adaptieve cruisecontrol (ACC), de rijstrookcontrole (LGS) en de MAN Attention Guard. Verder zorgen een nieuwe generatie schokdempers en een geoptimaliseerde chassisafstemming voor groter rijcomfort, betere rijeigenschappen en hogere veiligheidsreserves.

De nieuwe MAN Lion’s Coach wordt dit jaar tijdens Busworld in Kortrijk aan het publiek gepresenteerd.