Truck 

De nieuwe generatie vrachtwagens van MAN: de ideale vrachtwagen voor elke toepassing

Bij de ontwikkeling van zijn nieuwe generatie vrachtwagens heeft MAN zich consequent toegelegd op de chauffeurs en hun werk. Dat resulteerde in een productgamma dat perfect inspeelt op de meest uiteenlopende transportbehoeften.

  • Modelgamma’s TGL, TGM, TGS en TGX met laadver- mogens van 7,5 tot 41 ton
  • Acht verschillende nieuwe cabines
  • Het ideale chassis voor elke sector

Elke vorm van transport brengt zijn eigen specifieke uitdagingen met zich mee. Een vrachtwagen voor langeafstandstransport moet niet alleen erg zuinig en ergonomisch zijn om lange ritten ontspannen en zonder ver- moeidheid te laten verlopen, maar moet ook een adequate rust- en slaapzone hebben. Zo kunnen chauffeurs optimaal rusten tijdens hun pauze. Die rust hebben ze namelijk nodig om zich maximaal te kunnen concentreren en hun vrachtwagen op een veilige en milieuvriendelijke manier door het verkeer te loodsen. Rijhulpsystemen zoals de semiautonome fileassistent en afslagassistent bieden hem extra ondersteuning. Veiligheid is een kernwoord voor operatoren, en niet alleen tijdens langeafstandstransport, op bouwterreinen en in distributienetwerken. Een goede zichtbaarheid en optimale weergave van belangrijke rijgegevens zijn essentieel in het stads- verkeer en op smalle bouwterreinen of bij manoeuvres aan moeilijke leveringsplaatsen. Eveneens cruciaal is een ergonomische in- en uitstap, aangezien dat een belangrijk deel is van de dagelijkse werkroutines van chauffeurs die distributietransport uitvoeren in de stad of voor de gemeentediensten werken. Ook is het belangrijk om het juiste koetswerk te kiezen voor de transporttaak en om de optimale technische en elektronische interfaces aan te bieden, of het nu om een driewegkiepbak, een vrachtwagen met afrolcontainer, een koelwagen, een vuilniswagen of een houttransporter gaat. En ook niet onbelangrijk is een geschikte aandrijving, om ervoor te zorgen dat chauffeur en vrachtwagen hun transportopdrachten efficiënt en volgens de richtlijnen kunnen uitvoeren. Om telkens opnieuw de optimale oplossing af te leveren, gebruikt het nieuwe productgamma van MAN een moduleerbaar concept dat een antwoord biedt op de sterk uiteenlopende behoeften van de verschillende transportsectoren en -opdrachten.

Gevarieerd productgamma: de juiste vrachtwagen voor elke opdracht

Het beproefde behouden en verbeteren waar mogelijk: dat is de kernfilosofie achter de nieuwe generatie vrachtwagens van MAN, die voortbouwt op het vertrouwde modelgamma van het merk. Langeafstandstransport en zwaar transport worden nog steeds gedekt door de nieuwe MAN TGX, die te herkennen is aan zijn brede, lange en hoge cabines. Net als voorheen biedt de nieuwe MAN TGX keuze uit drie motoren met een brede waaier aan vermogens: helemaal bovenaan het gamma staat de MAN D38, die 640 pk levert. Daaronder staat de MAN D26, goed voor 430 tot 510 pk en voor licht langeafstandstransport is er de MAN D15 met vermogens van 330 tot 400 pk. Naast de klassieke 4x2- en 6x2-trekkers met oplegger en de chassisversies is de TGX ook nog steeds leverbaar voor de 6x4- en 8x4-versies, populaire keuzes voor zware transportopdrachten. De 4x2- trekker met oplegger kan tegen meerprijs worden uitgerust met MAN HydroDrive, de hydrostatische voorasaandrijving die extra tractie biedt voor ongelijke oppervlakken. Met zijn uitgebreide gamma biedt de MAN TGX een maximaal toegelaten massa van 18 tot 41 ton. Voor extra zware toepassingen behoort zelfs een maximaal toegelaten treingewicht van 250 ton tot de mogelijkheden.

De nieuwe MAN TGS richt zich net als in het verleden tot de bouwsector, de distributiesector en de sector van de gemeentediensten. Dit model onderscheidt zich door zijn smalle cabines, omdat een laag leeggewicht en een goed zicht rondom cruciaal zijn voor deze toepassingen. Op motorvlak biedt MAN de TGS aan met de D26- en D15-motor, die een brede vermogensvork van 330 tot 510 pk dekken. Het uitgebreide gamma varianten kroont de MAN TGS ook tot de koning van de aandrijflijnconfiguraties: 4x2- of 6x2-trekker met oplegger of als chassis, klassieke 6x4-, 8x2- of 8x4-configuratie voor een brede waaier aan sectoren of gespecialiseerde, integraal aangedreven chassis voor ruwe terreinen in 4x4-, 6x6-, 8x6- of 8x8- configuratie. Als het voertuig voornamelijk op verharde wegen rijdt en de extra tractie slechts sporadisch nodig heeft, kan de MAN TGS met twee, drie of vier assen worden uitgerust met MAN Hydrodrive. Dankzij de uit- zonderlijke verscheidenheid aan modellen varieert de maximaal toegelaten massa van de nieuwe MAN TGS van 18 tot 41 ton.

De lichte en middelzware tonnages worden in de nieuwe generatie vracht- wagens opnieuw gedekt door de MAN TGL en MAN TGM. Zij bieden keuze uit vier nieuwe, smalle cabines: kort, lang, hoog met bed en crew cab. De crew cab wordt voornamelijk gebruikt in de bouwsector, voor gemeente- diensten en door hulpdiensten. Met zijn viercilinderversie van de D08-motor biedt de nieuwe TGL een MTM van 7,5 tot 12 ton. Als deze versie met 160 tot 220 pk niet krachtig genoeg is, kan de TGL ook worden uitgerust met de 250 pk sterke zescilinderversie van de D08-motor. Diezelfde krachtbron vormt tevens de basismotor voor het MAN TGM-gamma, dat ook een tot 320 pk sterke zescilinderversie van de D08-motor omvat. Het laadvermogen van de nieuwe MAN TGM gaat voort waar de nieuwe MAN TGL stopt, met een maximaal toegelaten massa van 12, 15, 18 of 26 ton. En terwijl de MAN TGL enkel verkrijgbaar is in 4x2-versies, biedt de MAN TGM ook 6x2-, 6x4- en 4x4-configuraties. Dat maakt het model niet alleen aan- trekkelijker voor middelzwaar distributietransport over de weg en logistiek verkeer in de stad maar ook voor tal van toepassingen in de bouwsector, de gemeentediensten en de brandweer.

Nieuwe cabines: diversiteit is cruciaal

MAN biedt niet minder dan acht verschillende cabines met zijn nieuwe generatie vrachtwagens. De grootste ruimte vindt men in de drie cabines met grote capaciteit, GX, GM en GN genaamd.

Met hun totale breedte van 2,44 meter (buitenkant) werpen de GX en GM zich op als de ideale keuze voor internationaal langeafstandsvervoer. Ba- gageruimte is er in overvloed in het opbergcompartiment in het midden onder het bed, in de twee opbergboxen aan de buitenkant, die ook van binnenuit toegankelijk zijn, en in de opbergvakken en plafondvakken boven de voorruit. De GX-cabine met de hoogste dakversie biedt tot 355 liter aan opbergruimte. Dankzij de lage transmissietunnel heeft de GM-cabine een bovengemiddelde hoofdruimte van 1,87 meter. In de GX is dat zelfs 2,07 meter. Chauffeurs zijn maar wat graag onderweg met de twee grootste cabineversies, die een uitzonderlijke bewegingsvrijheid, een luchtige interieursfeer en een superieur comfortpeil verzekeren. Comfortabele bedden met kwalitatieve lattenbodem en een doeltreffende geluiddemping garanderen een optimale ontspanning en deugddoende nachtrust.

De derde van de grote cabineversies, de GN, biedt hetzelfde hoge comfortpeil als de GM- en GX-cabines. Alleen is ze niet uitgerust met het verhoogde dak, wat echter duidelijke voordelen biedt voor specifieke toepassingen in een waaier van sectoren. Voorbeelden zijn het transport van gevoelige ladingen met silo’s of olietankerkoetswerken en opleggers. Sommige koetswerken, zoals autotransporters, strekken zich uit tot boven de lage cabine. Dankzij de lage transmissietunnel biedt de GN-cabine ook nog heel wat bewegingsvrijheid en een hoofdruimte van 1,57 meter. Net als bij de GX- en GM-versies heeft het comfortabele bed een hoogwaardige latten- bodem om een optimale ontspanning en deugddoende nachtrust te verzekeren.

In de bouwsector, de stedelijke distributielogistiek en tanker- en silotransport zijn een optimale zichtbaarheid en laag gewicht doorslaggevend. Een eenvoudige en ergonomische in- en uitstap is eveneens belangrijk wanneer u vaak stopt. MAN ontwikkelde de nieuwe smalle cabines (2,24 meter) voor de TGL, TGM en TGS van de nieuwe generatie vracht- wagens van MAN speciaal om aan dergelijke vereisten te voldoen.

Met zijn breedte van 2,24 meter beantwoordt de nieuwe FM-cabine aan alle eisen voor een licht en compact design, terwijl ze toch even lang en hoog is als de GM-cabine, zodat ze aan de hoogste eisen inzake leef- en slaap-comfort voldoet. De FM-cabine is ideaal voor nationaal langeafstandstransport dat een hoog laadvermogen vereist. Net als de GM- en GX-cabines omvat de FM-cabine opbergvakken aan de buitenkant, die ook van binnenuit toegankelijk zijn, evenals diverse opbergruimtes en plafondvakken boven de voorruit.

De nieuwe, lage FN-cabine is beschikbaar voor applicaties waarbij chauffeurs en operators een hoog comfortpeil, ruime opbergmogelijkheden en een comfortabel bed met kwalitatieve lattenbodem op prijs stellen voor occasionele overnachtingen, zonder dat daarvoor een hoog dak vereist is.

Net als bij het vorige model wordt de NN-cabine wellicht de populairste va- riant voor de nieuwe MAN TGS. Typische toepassingen voor de bouwsec- tor zijn kiepbakken en betonmixers. Ondanks de compacte lengte van 1,88 meter biedt deze cabine voldoende plaats achter de zetels voor werk- kleding en gereedschap. De optionele toegangsladders, met een staplat- form boven de linker wielkast en een handgreep op het dak, dragen bij tot een veilige en handige monitoring van de laadruimte achter de cabine. De nieuwe middelhoge of hoge chassiscabines, die eveneens typisch zijn voor dit design en zich erg robuust tonen, beschikken over een driedelige stalen bumper. Bij zware botsschade kunnen de onderdelen afzonderlijk worden vervangen. De flexibel gemonteerde eerste treden van de trappen, die worden beschermd door verstevigde opkanten om zware impacts zonder schade te doorstaan, zijn nog een praktische troef.

De nieuwe TGL en TGM zijn uitgerust met de CC-cabine met een totale breedte van 2,24 meter en een totale lengte van 1,62 meter (buitenafmetingen). Ondanks haar compacte design biedt ze dezelfde ergonomie en gebruiksvriendelijkheid als de andere cabines voor de nieuwe generatie vrachtwagens van MAN. Bestuurders in diverse sectoren, waaronder distributie, bouw en gemeentediensten, zullen de erg lage instaphoogte en de breed openende deuren op prijs stellen.

De crew cab – de langste cabine in de nieuwe generatie vrachtwagens – biedt in de eerste plaats een zee aan ruimte voor bijkomende passagiers. De nieuwe vierdeurscabine, die DN werd gedoopt, biedt ruim plaats aan zeven personen en hun uitrusting op zijn comfortabele vierzitsbank en zijn twee of drie zetels voorin. Ze beschikken ook over royale opbergvakken, onder meer onder de achterbank. Dat maakt de crew cab bijzonder geschikt voor ambachtslieden, gemeentearbeiders en hulpdiensten.