Truck 

De Meuter motiveert personeel met nieuwe MAN TGS

MAN Brabant leverde onlangs zeven nieuwe MAN TGS aan De Meuter. De specialist in afbraak- en grondwerken uit Ternat bevestigde daarmee zijn vertrouwen in MAN. Het wagenpark van De Meuter bestaat grotendeels uit trucks uit München. Met de zeven nieuwe MAN TGS benadrukt De Meuter dat het inzet op een jong wagenpark dat door zijn comfort- en veiligheidsgraad het personeel motiveert.

De Meuter is gespecialiseerd in afbraakwerken, grondwerken, saneringen, snelle interventies, recyclage en het leveren van bouwmaterialen. Het bedrijf is actief in gans België en puurt zowat 60 procent van zijn omzet uit activiteiten in de regio rond de hoofdstad. De Meuter wordt geleid door André en Gaston De Meuter. Beide broers delen de dagelijkse leiding van het familiebedrijf met Filip en Stefaan, de twee zonen van André en Aster en Sven, de zonen van Gaston. Alle zes hebben ze hun eigen specifieke rol binnen de firma.

TipMatic Offroad

De Meuter nam onlangs zeven nieuwe MAN voertuigen in gebruik. Het gaat om vijf TGS 18.440 4x4 BBS. De keuze viel op deze mechanisch geveerde trucks omwille van hun robuustheid. De trucks zijn eveneens uitgerust met de MAN TipMatic Offroad versnellingsbak. De Meuter kiest meer en meer voor dit type van transmissie omdat die gebruiksgemak koppelt aan betrouwbaarheid. De chauffeur hoeft niet meer te schakelen, wat voor hem heel aangenaam is en bovendien kan hij achter het stuur weinig verkeerd doen, zodat hij geen impact heeft op de slijtage van de aandrijflijn", verduidelijkt Aster De Meuter. Daarnaast leverde MAN Brabant ook nog een MAN TGS 33.440 6x4 BB container haakwagen en een MAN TGS 41.440 8x4 BB met kraanopbouw. Deze vierasser is een echt paradepaardje met een Effer 385 38 ton/meter kraan.

Kiezen voor comfort en robuustheid

Het merendeel van het wagenpark van De Meuter heeft vandaag een MAN-logo op de grille. Na de aankoop van de zeven nieuwe exemplaren heeft De Meuter 45 MAN in gebruik. De Meuter gaat prat op een modern wagenpark. "Wij kiezen bewust voor jonge voertuigen, omdat wij op die manier ons personeel perfect weten te motiveren. Goede chauffeurs vinden, is sowieso geen sinecure, vandaar dat wij erop toezien dat onze chauffeurs in de beste omstandigheden hun werk kunnen verrichten. Cabinecomfort is voor ons dan ook een doorslaggevend argument in onze voertuigkeuze", zegt Aster De Meuter. Door te opteren voor een jong wagenpark, zorgen wij er overigens meteen voor dat we als bedrijf ook onze ecologische voetafdruk onder controle houden. Vandaar dat een derde van onze vrachtwagens met een Euro V-motor is uitgerust", gaat Filip De Meuter verder.

Andere aspecten die een rol spelen in de voertuigkeuze zijn het verbruik en de veiligheidsuitrusting van de trucks. "In deze tijden, waarin brandstof steeds duurder wordt, is zuinigheid een belangrijke parameter om de kosten in de hand te houden. Dat onze trucks ook veilig zijn, is een logisch gevolg van onze bewuste keuze voor een modern voertuigpark", aldus Aster De Meuter.

Omdat de voertuigen van De Meuter meestal ingezet worden in moeilijk en zwaar terrein zijn ook de betrouwbaarheid en de robuustheid van de trucks bijzonder belangrijk. "Kwaliteiten waarin MAN heel goed scoort", stelt Filip De Meuter.

Gewaardeerde flexibiliteit

De Meuter kiest voor MAN Brabant omwille van de nabijheid van de garage. Bovendien pakt de werkplaats uit met een hoge graad van flexibiliteit. "Iets wat ook echt nodig is om onze voertuigen inzetbaar te kunnen houden", besluit Filip De Meuter.

Historiek

In 1969 werd PVBA De Meuter opgericht. Dat gebeurde toen André en Gaston De Meuter hun vader Rufin kwamen vervoegen en het eenmansbedrijf, dat zich toelegde op het transport van bouwmaterialen, omgevormd werd tot een PVBA. Later, in 1977, werd G&A De Meuter opgericht, dat zich profileerde als professionele aannemer in grond- en afbraakwerken. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler en bestaat de firma uit verschillende kleinere entiteiten, die elk hun eigen specialiteit hebben.

Aster (links) en Filip De Meuter voor één van hun nieuwe MANs: 'Wij kiezen voor een moderne, comfortabel, betrouwbare en veilige
Zes van de zeven nieuwkomers op een rijtje tijdens de recente opendeurdagen bij MAN Brabant.