Truck 

De 1000ste MAN TGX EfficientLine gaat naar het Zwarte Woud

De MAN TGX EfficientLine, een vrachtwagen speciaal ontworpen voor efficiënt langeafstandsvervoer, bewijst zeer populair te zijn bij transporteurs op langeafstand over heel Europa. De duizendste TGX EfficientLine werd juist verkocht aan Hettich Transporte in Villingen-Schwenningen.

Het bedrijf heeft 28 MAN semi-trailers en trailercombinaties in zijn wagenpark en maakt eveneens gebruik van MAN TeleMatics® om zijn voertuigendata over te brengen. Dit maakt het het transportbedrijf van Baden mogelijk om het verbruik van elke truck en alle chauffeurs te controleren.

Dr. Frank Hiller, Marketing Director, Sales & Services voor MAN Truck & Bus, benadrukt dat het aankopen van brandstofbesparende voertuigen niet het enige doel is voor transportbedrijven : «Ik ben zeer tevreden dat we de duizendste TGX EfficientLine aan een bedrijf verkopen dat reeds consequent beroep deed op de servicepakketten van MAN teneinde hun wagenpark te optimaliseren.»

Wat speciaal is aan de TGX EfficientLine is het consequente gebruik van verbeterde rijtechnologie, geoptimaliseerde aërodynamica en vermindering van de rolweerstand: in de aandrijflijn wordt het brandstofverbruik gereduceerd door een geoptimaliseerde Intarder, een luchtcompressor die volgens behoefte wordt ingeschakeld (MAN Air Pressure Management) en een 3-fasige generator die 4% efficiënter is. Een pakket van zijschorten voor het chassis, een aanpasbare dakspoiler en zijpanelen evenals een beperkte topsnelheid tot 85 km/u dragen bij tot een opvallende luchtweerstandsvermindering. Aluminium velgen alsook brandstoftanks en luchtdruktanks gemaakt van licht metaal verhogen het laadvermogen met meer dan 200 kg terwijl de rolweerstand afneemt. Energiebesparende dagrijlichten en minder wrijving van de banden dragen evenzeer bij tot de brandstofbesparing. Aangezien de chauffeur een belangrijke rol speelt in de efficiënte werking van de truck, is een Economy trainingscursus voor de chauffeur, inbegrepen in de aankoopprijs van de TGX EfficientLine. Het resultaat: met dit pakket kunnen transporteurs tot 3 liter diesel per 100 km besparen tijdens hun dagelijkse activiteiten.

Met de eConsistently Efficientf Tour 2011, die 20 Europese steden aandoet, toont MAN Truck & Bus momenteel aan zijn klanten hoeveel brandstof en CO2 in goederentransport bespaard kunnen worden. U kan de informatie van zowel de Tour als van de verbruiksdiagrammen van de trucks raadplegen op de Tour blog : www.consistently-efficient.com