Truck 

Bestuurdersondersteuningssystemen van MAN zorgen voor lager brandstofverbruik en meer veiligheid in succesvolle test

Europese veldtest euroFOT bevestigt positief effect van MAN’s elektronische bestuurdersondersteuningssystemen in echte verkeerssituaties.

De veldtest toonde aan dat MAN’s bestuurdersondersteuningssystemen niet alleen de veiligheid in het dagelijks verkeer vergroten, maar ook het brandstofverbruik positief beïnvloeden. Met het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem (ACC) verbruikten de vrachtwagens gemiddeld bijna twee procent minder dieselbrandstof tijdens de test. MAN nam met in totaal 57 vrachtwagens van 21 transportondernemingen deel aan het vier jaar durende onderzoeksproject. De vrachtwagens, die tijdens het vervoer over lange afstanden in Europa werden getest, waren uitgerust met het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem en de rijbaanassistent (LGS) van MAN. Na afloop van de veldtest in juni van dit jaar hadden ze meer dan 7,5 miljoen kilometer afgelegd. Onderzocht werd de effectiviteit van elektronische bestuurdersondersteuningssystemen in het wegverkeer met betrekking tot veiligheid, milieu, benutting en acceptatie door de chauffeurs. De test bestond uit drie fasen: na de specificatiefase en het proefdraaien begon de zestien maanden durende veldtest. In deze fase werd een analyse van het rijgedrag verricht, eerst zonder ondersteuningssystemen en daarna met het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem en de rijbaanassistent. Er werd ook informatie verzameld over de subjectieve ervaring van de chauffeurs, die inzicht gaf in de invloed en bruikbaarheid van de systemen in het dagelijks werk. De veldtest werd afgesloten met een effectanalyse.

Om de onderweg gegenereerde gegevens vast te leggen, waren de vrachtwagens uitgerust met datarecorders, die de resultaten voor verdere verwerking naar een centrale projectserver stuurden. In samenwerking met MAN’s eigen specialist en de andere projectpartners werden de gegevens vervolgens geanalyseerd en geëvalueerd. De resultaten van de veldtest en de chauffeursenquête laten duidelijk het positieve effect van MAN’s bestuurdersondersteuningssystemen in echte verkeerssituaties zien.

Resultaten van de veldtest

Dankzij het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem was het mogelijk om hard remmen en gevaarlijke situaties, zoals plotselinge uitwijkmanoeuvres, met meer dan 35 procent te verminderen. Het aantal gevallen waarin de afstand tot de voorligger gevaarlijk was, werd gemiddeld met de helft verminderd. Wanneer het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem niet werd gebruikt, deden zich gemiddeld zes gevaarlijke situaties voor tijdens een doorsneerit van ongeveer 600 kilometer; mét het systeem werd dit teruggebracht tot slechts één. ACC draagt ook bij tot milieuvriendelijk rijden: het brandstofverbruik van de aan de test deelnemende voertuigen daalde met twee procent, terwijl hun gemiddelde snelheid met ongeveer één procent steeg. Het gebruik van de rijbaanassistent overtuigde: de chauffeurs konden hun voertuig beter op koers houden en gemakkelijker besturen. LGS had ook een positieve invloed op de bereidheid van de chauffeurs om de richtingaanwijzers te gebruiken bij het wisselen van rijbaan.

Resultaten van de chauffeursenquête

De resultaten van de chauffeursenquête benadrukken de positieve bevindingen van de gegevens die tijdens de veldtest waren verzameld. 94 procent van de chauffeurs vond dat het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem de veiligheid aanzienlijk verbeterde. 77 procent van de ondervraagden zei dat ACC het rijden comfortabeler maakte. De meeste deelnemers gebruikten ACC zo vaak mogelijk, bij voorkeur op autosnelwegen en hoofdwegen. De bestuurders vonden ACC ook handig op stukken met een inhaalverbod, tijdens rijden in het donker en bij slecht weer. De werking van LGS was ook bijzonder overtuigend onder zulke omstandigheden. Bij de aanschaf van een nieuwe vrachtwagen staat ACC boven aan de lijst van voorzieningen die chauffeurs graag willen hebben. In het algemeen beoordeelden de deelnemers aan de enquête het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem als een van de belangrijkste ondersteuningssystemen in een vrachtwagen.

Het afstandsgeregelde snelheidsregelsysteem en de rijbaanassistent worden aangeboden in de zware vrachtwagenseries en achtereenvolgens in bussen van de merken MAN en NEOPLAN. LGS is ook beschikbaar in de lichte en middelzware voertuigen van de nieuwe TG-serie. De waardevolle lessen die in de veldtest zijn geleerd, worden door MAN gebruikt om zijn bestuurdersondersteuningssystemen te optimaliseren en verder te ontwikkelen. Op een vergelijkbare manier worden de verzamelde gegevens al gebruikt om de eisen voor komende projecten te analyseren.

euroFOT (de eerste grootschalige Europese Field Operational Test naar bestuurdersondersteuningssystemen) is een omvangrijk Europees project in verband met actieve, intelligente boordsystemen van voertuigen. Tijdens het project, dat in mei 2008 van start ging, werden meer dan 1000 auto’s en vrachtwagens uitgerust met een reeks intelligente technologieën om het wegverkeer efficiënter, veiliger en comfortabeler te maken. In totaal 28 bedrijven en instellingen in tien verschillende landen namen deel aan het onderzoeksproject, waarbij verschillende systemen werden getest die chauffeurs helpen om zich vroegtijdig bewust te zijn van risico’s en gevaren teneinde de verkeersveiligheid te verbeteren.