Truck 

70.000 testkilometers bewijzen het: de MAN TGX EfficientLine bespaart wel drie liter brandstof

  • Consistently Efficient Tour 2011 passeert eindstreep
  • Resultaat van tournee: de twee TGX EfficientLine-vrachtwagens besparen 3,3 en 3,0 liter diesel per honderd kilometer

Tijdens een uitgebreide informatietournee heeft MAN Truck & Bus aangetoond dat in het langeafstandsvervoer zelfs vandaag de dag wel drie liter brandstof per honderd kilometer en dus CO2 bespaard kan worden dankzij een vrachtwagen die consequent met het oog op efficiëntie is ontworpen. Dit komt overeen met ongeveer tien procent minder energie per vervoerde ton. MAN heeft dit bereikt door met behulp van beproefde en vertrouwde serieproductietechnologie rigoureus naar brandstofbesparing te streven bij het voertuigontwerp.

Na twintig haltes in tien landen heeft de Consistently Efficient Tour 2011 de eindstreep in München bereikt. Op elke stopplaats vertelden experts hoe beheerders van vrachtwagenparken de exploitatiekosten van hun voertuigen effectief kunnen verlagen en tegelijkertijd een bijdrage aan de bescherming van het milieu kunnen leveren. De stopplaatsen van de tournee werden door 1200 klanten en journalisten bezocht.

Dr. Frank Hiller, directeur Marketing, Sales & Services van MAN Truck & Bus, is blij met de reacties van klanten: “Het langeafstandsvervoer is enorm geïnteresseerd in concrete manieren om brandstof te besparen. Steeds meer bedrijven zetten de logische stap en stellen hun vertrouwen in vrachtwagens die als bijzonder zuinig zijn ontworpen, zoals de TGX EfficientLine.”

Tijdens de Consistently Efficient Tour in mei en juni 2011 bespaarden de MAN TGX EfficientLine 1 en 2 respectievelijk 3,3 en 3,0 liter per honderd kilometer in vergelijking met het referentievoertuig. De twee TGX EfficientLine-vrachtwagens verbruikten gemiddeld 29,6 en 29,9 liter per honderd kilometer. Het referentievoertuig, een TGX zonder efficiëntiepakket en met een snelheidsbegrenzing van 89 km/h, had 32,9 liter per honderd kilometer nodig. Het verschil in gemiddelde snelheid was klein: tussen de TGX EfficientLine-modellen en het referentievoertuig zat ongeveer 2,3 km/h. Elke deelnemende vrachtwagen legde meer dan 11.500 kilometer tijdens de tournee af. Tourneepartner Aral heeft ervoor gezorgd dat de gereden kilometers CO2-neutraal zijn.

Daarnaast leidde een onafhankelijke meting onder toezicht van TÜV Süd (instelling voor technische controle) in april 2011 tot een besparing van 2,9 en 2,8 liter, waarmee het potentieel van de TGX EfficientLine wordt onderstreept. De resultaten van de metingen zijn dus gebaseerd op 70.000 echte kilometers, die onder dagelijkse omstandigheden op de Europese snelwegen zijn gereden.

Trajectresultaten gepubliceerd op blog van tournee

Het MAN TeleMatics® vrachtwagenbeheersysteem was verantwoordelijk voor het verzamelen van de meetresultaten tijdens de Consistently Efficient Tour 2011. Deze tool geeft de wagenparkbeheerder een centraal overzicht van onder meer het voertuigverbruik, de motorgegevens, de positie en de rijtijden. In totaal gaat het om meer dan honderd parameters. Duidelijk gerangschikte informatie over de afzonderlijke trajecten is ook te vinden op de blog van de tournee:

www.blog.consistently-efficient.com

De MAN TGX EfficientLine

De MAN TGX EfficientLine is een trekker met oplegger voor langeafstandsvervoer, die consequent met het oog op maximale efficiëntie is ontworpen. Een belangrijke bouwsteen in dit opzicht is de optimalisatie van de luchtweerstand: de topsnelheid is begrensd op 85 km/h. Aerodynamische zijschorten zijn verplicht, terwijl zonnekleppen en luchthoorns op de cabine taboe zijn. Dankzij Air Pressure Management, dagrijverlichting, banden met een lage rolweerstand en een Intarder van de nieuwste generatie wordt energie bespaard.