Truck 

200.000ste MAN TGL/TGM rolt in Steyr van de band

De allerbeste assemblagekwaliteit bewijst zich keer op keer. Het jubileumvoertuig en de klant: de traditionele brouwerij Stiegl

Op 9 mei jl. vierde MAN in zijn vestiging in Steyr met trots een jubileum: sinds de eerste testvoertuigen uit de TGL/TGM-serie eind 2004 van de band rolden en de serieproductie van alle seriemodellen in 2006 volledig op gang kwam, zijn precies 200.000 voertuigen geproduceerd.

"We zijn er bijzonder trots op dat onze klanten al meer dan tien jaar op de superieure kwaliteit van onze producten vertrouwen, en dan met name de TGL/TGM-serie. Dit gigantische aantal, dat we vandaag vieren, is voor ons niet alleen het bewijs, maar bovenal de motivatie voor ons werk", zegt Thomas Müller (Dipl.Chem.Ing.), productiemanager van de MAN Truck & Bus-fabriek in het Oostenrijkse Steyr.

De klant die het jubileumvoertuig in gebruik gaat nemen, is de traditionele Oostenrijkse brouwerij Stiegl. Dr. Mario Partl, hoofd Truck Sales and Internal Service Operations van de verkooporganisatie van MAN in Oostenrijk, overhandigde de symbolische contactsleutel aan Thomas Gerbl (MBA), algemeen directeur van Stiegl, en wees op de waarde van de jarenlange samenwerking tussen MAN en Stiegl.

Thomas Gerbl (MBA) benadrukte dat de superieure kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten van MAN een belangrijk criterium voor de samenwerking was. "Onze twee bedrijven kenmerken zich bovenal doordat ze traditiebewustzijn koppelen aan toekomstgerichte duurzaamheid." Dhr. Gerbl bedankte de productiemedewerkers die zich voor hem hadden verzameld nogmaals van harte en heette hen vervolgens welkom op de ceremonie met een rondje bier van de Stiegl-brouwerij – alcoholvrij uiteraard!

Stiegl is ook een partner van het consortium CNL (raad voor duurzame logistiek), dat in het najaar negen door MAN in de fabriek in Steyr geproduceerde TGM-vrachtwagens met elektrische aandrijving in ontvangst neemt voor veldproeven.

De productie van lichte en middelgrote vrachtwagens blijft de kernactiviteit van de fabriek in Steyr, hoewel de vestiging sinds medio 2015 wordt uitgebreid voor nieuwe competenties op het gebied van speciale voertuigbouw, het spuiten van kunststof onderdelen en elektromobiliteit.