Truck 

1.000ste vrachtwagen van MAN voor Groep GC

Sinds bijna 10 jaar maakt de Duitse firma GC Sanitär- und Heizungs-Handels-Contor GmbH gebruik van de efficiënte vervoersoplossingen van MAN Truck & Bus.

De Groep GC, Duits marktleider in bouwtechnieken, burgerlijke bouwkunde en industriële technieken, bestelde zijn 1.000ste vrachtwagen bij MAN. Het MAN wagenpark van de wereldwijd actieve onderneming werd zopas uitgebreid met de levering van een TGL 8.180 4x2 BL. De Groep GC is sinds jaren klant van MAN Truck & Bus en koopt sinds 2009 voornamelijk vrachtwagens van de Münchense constructeur van industriële voertuigen. Deze worden dagelijks ingezet op werven in heel Europa. Als gespecialiseerde firma maken zij voornamelijk gebruik van voertuigen van het gamma TGL die op Europese schaal een gemeenschappelijke basisuitrusting bezitten. Met hun milieuvriendelijke Euro 5-motoren kunnen deze vrachtwagens rijden in alle stadscentra en op een uiterst makkelijke en veelzijdige manier gebruikt worden dankzij hun specifieke koetswerk.

Michael Wessel, verantwoordelijk voor de aankoop van uitrustingsgoederen bij de Groep GC, is bijzonder lovend over het interessante totaalpakket dat wordt aangeboden door MAN Truck & Bus: “Voor ons zijn de totale exploitatiekosten altijd het cruciale criterium geweest en het is op dat punt dat MAN ons op het juiste moment het juiste aanbod deed. De hoge kwaliteit van de producten, een homogene voertuigconfiguratie en een volledige opvolging in alle landen hebben ons overtuigd.” Bij elk gekocht voertuig bestelt de Groep GC tegelijk het aangepaste service- en onderhoudscontract, en dit voor haar volledige voertuigvloot in Europa. Het pakket omvat alle periodieke onderhoudsbeurten en reparaties van niet-slijtvaste onderdelen in de dichtstbijzijnde werkplaats van MAN Truck & Bus. Deze service zorgt voor een aanzienlijke daling van het aantal taken voor Groep GC.

In samenwerking met de carrosseriebouwer worden de vrachtwagens van MAN voorzien van een zeer sterke composietwand vooraan, een waterdichte houten antislipvloer met een dikte van 21 millimeter, zeilen en een MBB lift met een Alulite-laadplatform. Dankzij het gebruik van aluminium en een intelligent concept voor de stalen elementen kan de MAN TGL zo licht mogelijk worden gemaakt opdat hij bij elke reis naar de klant zoveel mogelijk goederen op een efficiënte manier kan vervoeren. Eenmaal van koetswerk voorzien levert MAN Truck & Bus de afgewerkte vrachtwagens aan de Groep GC via de lokaal gevestigde commerciële organisaties in heel Europa. Specialisten in het internationale beheer van grote MAN-klanten zorgen voor de organisatie van de processen en het feilloze verloop ervan. Zij verzekeren de volledige opvolging van omvangrijke voertuigvloten die wereldwijd in dienst zijn.

De onderneming werd in 1921 opgericht in de Duitse stad Bremen onder de naam Röhrenhandlung Cordes & Graefe. Ze ontwikkelde zich in de gespecialiseerde groothandel in de sector van de bouwtechniek, en nam in 1975 de huidige naam GC Sanitär- und Heizungs-Handels-Contor GmbH aan. Ondertussen telt de Groep GC meer dan 100 zelfstandige partners die meer dan 15.000 werknemers in dienst hebben. Sinds enkele jaren is ze naast alle andere takken van de bouwtechniek ook actief in elektriciteits- en dakwerken.