MAN Hall of Fame

Meer dan 100 jaar ervaring maakt ons tot winnaars. Betreed met ons de Hall of Fame van de autobussen.

MAN houdt zich al sinds 1915 succesvol bezig met de productie van bussen. In 1992 lanceerden wij een complete serie, die tot op de dag van vandaag de grenzen verlegt in het stads-, land- en reisverkeer: de geboorte van de MAN Lion’s familie. In 1994 dan al de eerste onderscheiding, "Coach of the Year", en er zouden vele awards volgen. De Lion's familie heeft talloze designprijzen gewonnen en wordt ook regelmatig bekroond voor de beste brandstofefficiëntie. Onze bussen rijden schoner en tegelijkertijd zuiniger dan ooit. Ze overtuigen door een maximum aan comfort en veiligheid en hebben een design waarvan iedereen onder de indruk is.

2020

MAN Lion's City E

iF Gold Award

Ergonomisch, esthetisch aantrekkelijk en consequent uitontwikkeld: Onze volledig elektrische stadsbus MAN Lion’s City E heeft dankzij het design de iF Gold Award in categorie 'Automobiles/Vehicle/Bikes' gewonnen. Het elegante en tegelijk moderne design geeft accenten aan het stadsbeeld en valt op. Unieke designelementen onderstrepen bovendien de bijzonderheden van de elektrische aandrijving.

iF Gold Award 2020
Uitdagend design: Bekroond met de iF Gold Award voor de MAN Lion's City E.

2020

MAN Lion's Coach

Coach of the Year

Met 'Coach of the Year 2020' heeft de MAN Lion's Coach een van de belangrijkste internationale prijzen binnen de markt voor touringcars gewonnen. De vakjury was vooral onder de indruk van het harmonieuze totaalpakket van duurzaamheid, comfort en functionaliteit van de touringcar, die innovatieve technologie combineert met een tijdloos ontwerp. Daarnaast scoorde onze MAN Lion's Coach hoog met het uitstekende rijgedrag en aanzienlijke comfort- en veiligheidsvoorzieningen voor bestuurder en passagiers.

Onderscheiding voor Coach of the Year 2020
MAN Lion's Coach wordt verkozen tot Coach of the Year 2020

2019

MAN Lion's City

Red Dot Design Award

De succesvolle serie gaat verder: De nieuwe MAN Lion's City maakt ook indruk op de internationale jury van Red Dot Award en wint de gerenommeerde Red Dot Design Award in de categorie 'Voertuigen'. De vormgeving van de bussen met het tijdloze en hoogwaardige uiterlijk, de decente chroomdetails, de lage zijlinie van glas en de markante ledverlichting heeft de vakwereld overtuigd.

Red Dot Design Award 2019
MAN Lion's City bekroond met de Red Dot Design Award 2019

2019

MAN Lion's City

iF Design Award

MAN wint met de nieuwe MAN Lion's City voor de tweede keer op rij de iF Design Award in de categorie 'Automobile/Vehicle/Bike'. De samen met de klant ontwikkelde stadsbus inspireert de jury met een innovatief designconcept en een tijdloze elegantie. Het aantrekkelijke interieurdesign en het volledig nieuwe lichtconcept lieten ook een blijvende indruk achter op de jury. Met het ruime en lichte interieur en moderne kleurenconcept creëert de MAN Lion’s City een behaaglijke sfeer op alle fronten.

iF Design Award 2019
MAN Lion's City bekroond met de iF Design Award 2019

2018

MAN Lion's Coach

iF Design Award

De MAN Lion's Coach wint de iF Design Award 2018 in de categorie 'Automobile/Vehicle/Bike'. Het nieuwe ontwerp met tijdloos moderne vormen heeft de jury overtuigd. Naast het geslaagde uiterlijk biedt de touringcar bijzonder veel veiligheid en comfort voor bestuurder en passagiers.

iF Design Award 2018
MAN Lion's Coach bekroond met de iF Design Award 2018

2018

MAN Lion's Coach

busplaner Innovatieprijs

Dankzij een aantal vernieuwingen aan de carrosserie, vele innovatieve assistentiesystemen en een verbeterde onderstelafstemming biedt de MAN Lion’s Coach meer rijcomfort en meer veiligheid. Hiermee heeft de MAN Lion's Coach de lezers van het vakblad 'busplaner' overtuigd en de innovatieprijs 2018 in de categorie ‘Voertuigen en wagenpark' in de wacht gesleept.

Innovatieprijs 2018
Lion's Coach MAN Hall of Fame

2017

MAN Lion's Coach

Grand Coach Award

Een compleet concept van efficiëntie, zekerheid en innovatief design: Zo onderscheidt de MAN Lion's Coach zich van zijn concurrenten en wint hij bij Busworld 2017 de Grand Coach Award, plus verscheidene onderscheidingen voor comfort en design.

Grand Coach Award 2017
Lion's Coach MAN Hall of Fame

2016

MAN Lion's Intercity

iF Gold Award

Alle details van de MAN Lion's Intercity zijn perfect uitgewerkt en vormen een totaalconcept dat het aanzien meer dan waard is. Alleen al de fraai geïntegreerde ramen, deuren, materialen en vormen van oppervlakken zijn een iF Gold Award waard.

iF Gold Award 2016
MAN Lion's Intercity - winnaar van de iF Gold Award 2016

2015

MAN Lion's City GL CNG

Bus Of The Year

De MAN Lion's City GL CNG werd "Bus Of The Year", omdat de 5-deurs gelede bus met zijn klimaatvriendelijke aardgasaandrijving een optimale passagiersstroom garandeert en stilstandtijden flink verkort.

Bus Of The Year 2015
MAN Lion's City GL CNG - Bus of the Year 2015

2012

MAN Lion's City Hybrid

Green Bus Award

Met een alternatieve aandrijving en een laag brandstofverbruik van gemiddeld 10 l/100 km is de MAN Lion's City Hybrid voorbestemd voor de Green Bus Award.

Green Bus Award 2012
MAN Lion's City Hybrid - winnaar van de Green Bus Award 2012

2012

MAN Lion's Regio

IBC Award

Behalve met zijn dynamische design en maximale comfort overtuigt de MAN Lion's Regio ook in de vergelijkingstest op de weg. Dit maakt hem tot de duidelijke winnaar van de IBC Award.

IBC Award 2012
MAN Lion's Regio - winnaar van de IBC Award 2012

2011

MAN Lion's City Hybrid

Red Dot Award

De MAN Lion's City Hybrid wordt met de Red Dot Award onderscheiden vanwege de ruimtebesparende integratie van de hybride componenten in de passagiersruimte en zijn daksilhouet dat eruit ziet alsof het uit één stuk bestaat.

Red Dot Award 2011
MAN Lion's City Hybrid - winnaar van de Red Dot Award 2011

2006

MAN Lion's City DD

iF Design Award

De MAN Lion's City DD is de eerste met een carrosserie uitgeruste dubbeldekker die als drieasser voldoet aan de hoge eisen aan een voor gehandicapten toegankelijke bus en aan de hoge eisen voor een iF Design Award.

iF Design Award 2006
MAN Lion's City DD - winnaar van de iF Design Award 2006

2005

MAN Lion's City

iF Design Award

Voor de compleet nieuw vormgegeven carrosserie, de nieuwe voor- en achterkant en de tot de dakrand beglaasde zijruiten ontvangt de MAN Lion's City volledig terecht een iF Design Award.

iF Design Award 2005
MAN Lion's City - winnaar van de iF Design Award 2005

2005

MAN Lion's City

Bus Of The Year

De nieuwe MAN Lion's City overtuigt dankzij de verbruiksgeoptimaliseerde automatische transmissie, de aangename passagiersruimte, de verbeterde bestuurderswerkplek en het moderne design als "Bus Of The Year".

Bus Of The Year 2005
MAN Lion's City - Bus of the Year 2005

2005

MAN Lion's Regio

Red Dot Award

Nieuwe generatie combibussen voor het streekvervoer: de MAN Lion's Regio ontvangt voor zijn fraaie concept van grote zijruiten en een opvallend design een Red Dot Award.

Red Dot Award 2005
MAN Lion's Regio - winnaar van de Red Dot Award 2005

2004

MAN Lion's Coach

iF Design Award

Ook zonder aluminium spoiler, achterwielafdekkingen en aan de voorzijde in het oog springende radiatorgrille is er met de iF Design Award al de tweede onderscheiding voor de MAN Lion's Coach.

iF Design Award 2004
MAN Lion's Coach - winnaar van de iF Design Award 2004

2004

MAN Lion's Star

Coach Of The Year

De beste verwerkingskwaliteit, de comfortabele bestuurderswerkplek, technische optimalisaties en stoelen zonder opstapje maken de MAN Lion's Star terecht tot de "Coach of the Year".

Coach Of The Year 2004
MAN Lion's Star - Coach of the Year 2004

2003

MAN Lion's Coach

Red Dot Award

Ook het design van de tweede generatie van de MAN Lion's Coach wordt zeer goed ontvangen. Al kort na de marktintroductie wint de fraaie touringcar de felbegeerde Red Dot Award.

Red Dot Award 2003
MAN Lion's Coach - winnaar van de Red Dot Award 2003

2002

MAN Lion's Star

Red Dot Award

De nieuwe MAN Lion's Star wordt al kort na zijn introductie onderscheiden met de Red Dot Award vanwege zijn volledig herziene design en de stijlbepalende aluminium spoiler.

Red Dot Award 2002
MAN Lion's Star - winnaar van de Red Dot Award 2002

1999

MAN Lion's City

Bus Of The Year

Slechts drie jaar na zijn introductie wordt de MAN Lion's City vanwege zijn nieuw vormgegeven onderstel, de gewichtsverlagende GVK-dakbekleding en het verbeterde as- en veersysteem uitgeroepen tot "Bus Of The Year".

Bus Of The Year 1999
MAN Lion's City - Bus of the Year 1999

1994

MAN RH 403 Lion's Star

Coach Of The Year

Begin van het succesverhaal van een complete busserie: de MAN Lion's Star wordt vanwege zijn design en de flink verbeterde kantelbestendigheid van zijn opbouw uitgeroepen tot "Coach Of The Year".

Coach Of The Year 1994
MAN RH 403 Lion's Star - Coach of the Year 1994

Door ons gewonnen prijzen sinds 1994

Jaar Model Prijs
2020 MAN Lion's City E iF Gold Award
2020 MAN Lion's Coach Coach of the Year
2019 MAN Lion's City Red Dot Design Award
2019 MAN Lion's City iF Design Award
2018 MAN Lion's Coach iF Design Award
2018 MAN Lion's Coach busplaner Innovatieprijs
2017 MAN Lion's Coach Grand Coach Award
2016 MAN Lion's Intercity iF Gold Award
2015 MAN Lion's City GL CNG Bus Of The Year
2012 MAN Lion's City Hybrid Green Bus Award
2012 MAN Lion's Regio IBC Award
2011 MAN Lion's City Hybrid Red Dot Award
2006 MAN Lion's City DD iF Design Award
2005 MAN Lion's City iF Design Award
2005 MAN Lion's City Bus Of The Year
2005 MAN Lion's Regio Red Dot Award
2004 MAN Lion's Coach iF Design Award
2004 MAN Lion's Star Coach Of The Year
2003 MAN Lion's Coach Red Dot Award
2002 MAN Lion's Star Red Dot Award
1999 MAN Lion's City Bus Of The Year
1994 MAN RH 403 Lion's Star Coach Of The Year